Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marita

Marketing

Dan gumenih bombona

  • Halo Majitaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Čuješ ti mene? Mudijica ovdje! Dosta je bilo. D-O-S-T-A!

  • Urla moj najdraži alter ego već nekoliko dana, a ja ga uredno ignoriram. No, njen dječji prodorni glasić toliko je uporan, da ni vata u ušima više ne pomaže. I ne samo to, već se moja raščupanka postavila između mene i kompa, unijela mi se svojom mudrom glavom u lice, zaprijetila prstićem i prosiktala
  • Tojiko si se uozbijija u zadnje vjijeme da sam ja opet zabojavija kako se govori "j". I ne sviđa mi se to. Nimajo! Sad ću opet mojati pronaći neki jazjog za učenje tog sjova, a ne da mi se. Naporno je to. Jadije bi se igjaja u pijesku, skakaja po jokvama, jazbacivaja oko jegaće, čupaja ono majo pjave kose koja je ostaja na Bajbikinoj gjavi...

  • Zapjenila se moja Mudrica opako. Digla sam joj živac do maksimuma. A nju nije lako tako raspigati.
  • I taman kad sam misjija da je vjijeme da naučim ono djugo sjovo, kad sam pomisjija da je vjijeme da i ja majo odjastem jej si se ti opustija i počeja uživati - ti si se uvajila u teška jazmisjanja, anajize, jevizije, zakone...
    Istinu zbori mudra glava dok joj maramicom brišem pjenu s usta. Okrenula sam se raščišćavanju nekih misli u svojoj glavi, zaboravljajući pri tome na nju, malo čupavo derište, pomalo razmaženo, ali preslatko u svojoj naivnosti i tvrdoglavosti. Zaboravila sam da i njoj treba pažnje, posvećenog vremena, truda i razumijevanja. Zaboravila sam da i njoj treba netko tko će ju razumjeti i igrati se s njom. Shvatila sam ja to već prvog trena kad mi je uputila opaki pogled i zabila prst u nosnicu, no moram ju pustiti da se malo ispuše, jer će inače jadna Barbie postati skroz ćelava.
  • Dosta mi je toga! Dosta, kažem ti!
    Sad je već hodala u krug, rukice savila na leđima, glavu pognula prema podu, a nogom bijesno udara u igračke na podu.
  • Neću to više tjpiti! Ovog tjena da si se maknula od tog kjompjutora, knjiga i mudjijanja i idemo po gumene bombone. Pjenejvozna sam da bi dalje vikaja!
    Stajala je tako Mudrica nasred sobe, opakog izgleda i još opakijeg jezika koji je bijesno lamatao okolo takve stvari da me sram prenijeti ih na ekran, da sam ju jednostavno morala shvatiti ozbiljno.
  • Ok, ne pjeni se toliko. Strefit će te nešto, a nemaš još ni... hmmm... koliko ono godina?
    Morala sam i ja malo odglumiti patetiku. Pa ne mogu joj baš svaki put reći da je apsolutno u pravu. I ovako je razmažena do boli, još ako postane i presamouvjerena, tko će s njom izaći na kraj.
  • Šest! Imam šest godina. Ustvari, pet i tjifjtaja i ako me nekaj stjefi, ti ćeš biti kjiva za to. Samo ti i nitko djugi! Zjočesta si i uopće te više ne vojim!
  • Evo, idemo. Smiri se, u pravu si najdraža. Vrijeme je za igru i zabavu. Vrijeme je za smijeh i gluposti. Dosta je bilo revizija, zakona, analiza i mudrijanja.
  • Rekja sam ti da mi je dosta! Dosta! Dosta! Dosta! I ne vojim te! baš te nevojim! Nimajo!
    Naravno da me nije čula što sam joj rekla. Ta kad se uvali u svoju priču, teško ju tko može zaustaviti.
  • Alooo Mudrice, zemlja zove! Rekla sam da si u pravu i hvala ti što si me po-ne-znam-koji-put podsjetila na neke stvari. Danas je vrijeme za legaće, Barbike i gumene bombone. Brdooooo gumenih bombona!
    Pet i trifrtalja su opake godine. Pokušajte se sjetiti i sami koliko ste problema imali tada i koliko su oni bili veliki. I koliko vas je ljutilo kad nitko ne obraća pažnju na vas. Možete li se prisjetiti toga? Možete? E pa onda znate kako se Mudjica osjećala. No, srećom, na spomen brdaaa velikih bombona, svaki se pet-i-trifrtaljgodišnjag razvali od sreće, zaboravi svaku ljutnju i bijes, razvuče na lice veliki blaženi, blago teleći osmjeh i cijeli svijet ponovno izgleda bajno.
  • A kad strusimo brdo bombona, složimo dvorac od legaća i rasturimo Barbie do kraja uzet ćemo još jedno brdo bombona, posuditi si crtiće u videoteci i zabavljati se valjajući u piđamama po krevetu do kasno u noć. A možda pozovemo i Marka da nam se pridruži. Kako ti to zvuči?
  • Pjekjasno! Jednostavno pjekjasno!


    Gumeni bomboni ponekad čine čuda. I ne samo za pet-i-trifrtaljogodišnjake, već i za nas, koji smo pomalo umorni od vlastitih misli i uloge odrasle osobe. Za mene je sreća znati da postoje i da me u svakom trenutku mogu vratiti u vrijeme djetinjska, "velikih" problema i istiske sreće i zadovoljstva. Stoga vam danas želim sretan Dan gumenih bombona i blentavi, sretni pogled u okicama :)))



    Post je objavljen 28.09.2004. u 08:44 sati.