Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/isilloth

Marketing

Ponedjeljkova rapsodija

(Soundgarden: Like Suicide)

Mnjam. Ponedjeljak. Corrupted copy of the Service Pack 2. Hehe, I feel naughty- mogao bih nekome baciti vodni balon na glavu ili barem kome smjestiti Tarzanov urlik u login skript. A mozda i ne, svima je danas ponedeljak.
Regina, taj je Fiennesin Onjegin ubitacno dobra stvar, shvatam, zasto si ga gledala cetiri puta. Najvjerovatnije i mene to ceka. Ruska mi literatura inace malo teze pada (stalna patnja i svetobolje) i ne da mi se uvijek koracati tom hladnom, blatnom i vjetrovitom stepom s doduse nenadkriljivo lijepim zimskim vecerima i snijegom te voznjom saonicama, ali to su samo momenti u satima mrkosti i tragike. A film je biser, je draguljcic, je ljepota vec prohladnog kasnorujanskog nedjeljnog popodneva sa zutim suncem na blijedoplavom nebu, dobrim juznoafrickim cajcicem i nogama na tabureu. Ralpha Fiennesa sam prvi put vidio u Schindlerovoj listi, a potom u kratkom vremenu u Engleskom pacijentu, pa Djetetu iz Macona, Strange Days, The End of the Affair (Regina, sto si mislis o tom filmu?), Spider, Orkanski visovi i the Avengers. Mislim, da je glumio i u jednom filmu lik Lawrenca od Arabije ali nisam siguran. Svidja mi se, nekako mi se cini "umjerenijim i tisim" Alanom Rickmanom. Jedino imam osjecaj, da je previse uronio u uloge s tragicnim ljubavima. nego, ima jedna ulogica, u kojoj bi ga htio vidjeti, onako iz osobne eksperimentalne naslade- kao grofa Monte Christo. Vjerujem, da bi nadmasio Depardieua i lijepog Chamberlaina. Ali to ce ostati samo mala zeljica jednog wannabe filmofila.

Change of subject.
Prijatelj mi je poslao neka graficka sprdavanja iz mucenika Podobnika i pukao sam od smijeha. Za osnovu je uzet plakat za film Saving Private Ryan, a face su zamijenjene s Ropom, Jansom, Drnovsekom i Jelincicem- Saving Rivate Podobnik. The mission is a man. A drugi je omotnica Dolfijevog bestsellera, jedino je njegova faca zamijenjena Podobnikovom (brcici su, naravno, ostali) te je u gotici ispisano Janez Podobnik. Naslov je knjige ostao isti. Nabio sam si musklfiber od smijeha zbog originalnosti. Ma taj Janez i njegov brat Marjan u Sloveniji su predmet ruganja vec godinama (casopis Mladina dali im je nadimak Brata Podpostenjak), a ta vrijedjajuca kretenarija samo je potez ocajnog vodje jos ocajnije stranke, kojoj tone brod i na izborima bas nece briljirati. Bilo je cuti, kako se je na vladi pjenilo i tonovi se povisivali (za razliku od don Drnovseka, koji ima konstantan pulz od 2 udarca na minutu i nista ga ne baca iz stava- osim Jansevih primjedba :) premijer je Rop konkretnije vise kolerik) zbog te gluposti, jer si vladajuca stranka pred izborima ne smije priustiti izgledati "slaba" pred narodom, koji zivi uz granicu, niti nece ispasti nasilna jer vec vise od 10 godina rade na nekim mlakim potezima koji jim odgovaraju u rijesavanju problema. Da ne bi bilo izbora ovaj bi se cin odmah oznacio za otpadnickog- pa Podobnik je jos ove godine bio u vladnoj koaliciji i bjese izbacen, njegova je stranka mijenjala vodstvo, a potpora pada sve nize. A sad se taj cin prikazuje kao nacionalni interes numero uno, jedni se lacaju kombinacije rijeci kao sto je EU i zamrzivanje podrske u istoj recenici, vecina mrmlja nesto u smislu "ova glupost nam stvarno nije trebala" (ali tko ce se pred izborima usuditi to reci javno?), Mladina je objavila clanak Spasavanje pjesaka Podobnika- kako je drzava postala zarobljenik predizborne kampanje SLS. Cak i takve kao "SLS je z insceniranim incidentom pokusala na svoju stranu pridobiti slovensku politiku i javnost". Zasto se Podobnik nije ustrucavao slovenskim policajcima pokazati dokumente?
I na kraju krajeva, sto imamo? I sa jedne i sa druge strane je doslo do reakcija, koja je sve skupa dovela do prevruce juhe, a sve ce se skupa opet odraziti u nikako prijateljskom odnosu izmedju dvaju naroda. Vrucih glava ima posvuda ali im ne dajem prava, da su oni maskote cijelog naroda. I Slaven Letica je dolazio na Svetu Geru/ Trdinov vrh preobucen u bana Jelacica, pa su pucale izjave, ali niko mu nije davao pretjerane paznje. Hvala Bogu, ima ljudi u Dezeli, koji podrzavaju normalan nacin rijesavanja problema oko granice, bez nacionalistickih podbacaja i posve na normalnoj i mirnoj platformi. Samo se nadam, da ce ih skoro proci bolest politicke apstinencije, pa da se i oni cuju u parlamentu i vladi. Malo je previse tih prepucavanja i brezveznarija, na kraju krajeva su devedesete bile ostro i bolno trijeznilo za sve nas, pa umjesto da si prebacujemo neke karakterne i kulturne "specialitete", mogli bi poraditi na tome, da nam je regija stabilnija i da mozemo svi zivjeti dobro. Samo onda ce mutikase morati otplivati na siroko more.

Mnjam. Ponedjeljak. Navece dolazi long-lost friend i najavio je potrebu po tobaco de Cuba. Hehe, ako je tako, kraj ce se ponedjeljka stvarno proslaviti sa stilom.

Post je objavljen 27.09.2004. u 14:25 sati.