Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter

Marketing

Rowling nema pojma

Ili zašto slavna spisateljica više neće surfati Internetom...

J. K. Rowling toliko pažljivo čuva zaplete i skice romana o Harry Potteru na kojem trenutno radi, da ih navodno, kada izlazi van, stavlja prvo u kutiju za cipele, a zatim u sigurnosni pretinac u banci.
No, kada je ova multimilijarderka pokušala u chatroomu, "undercover" prošvercati nekoliko ideja za novi, sedmi (i navodno posljednji), roman o Harry Potteru, koji upravo piše, doživjela je pravi – fijasko. Mladi su fanovi jednostavno pokopali njene ideje.
Autorica se naime anonimno logirala na svoj novootvoreni web portal, posvećen malom čarobnjaku, ali njezine sugestije što bi se moglo u sedmom romanu dogoditi Harryju i ekipi nisu bile prihvaćene.
Rowlingova je, naime, i službeno pokrenula portal posvećen njenim obožavateljima – na www.jkrowling.com mogu se tako naći informacije, novosti, pa i glasine vezane uz serijal o Harry Potteru (posebno o sedmom dijelu, na kojem Rowling trenutno radi), ali i samoj autorici.
Rowling je obećala kako će svaku novost stavljati na portal, obrazlažući odluku o pokretanju istog time što svakodnevno prima na tisuće pisama, koje fizički ne stigne pročitati, kamoli na njih odgovoriti.
"Na portalu mogu osobno odgovoriti na različite glasine i tračeve vezane uz mene i knjige na kojoj radim, mogu podijeliti neke `tajne` informacije sa svojim obožavateljima, a i dati im naznake oko toga što će se dogoditi s Harryjem u sedmom dijelu serijala."
Portal je samo u prvom tjednu nakon pokretanja zabilježio čak sedamnaest milijuna posjetitelja, a na njemu se može naći i par korisnih informacija, poput one u kojoj se upozoravaju obožavatelji da ne kupuju primjerke knjiga o Potteru, koje na sebi imaju Rowlingin (krivotvoreni) potpis.
Spisateljica je inače opovrgnula glasine kako će se šesta knjiga, koja bi se u javnosti trebala pojaviti u ljeto 2005., zvati "Harry Potter and the Green Flame Torch", a film "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban", treći po redu u ovom mega popularnom serijalu, jučer je premijerno prikazan u New Yorku.


Post je objavljen 23.09.2004. u 23:05 sati.