Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Boris, Tony i Dulux psi

Evo, i UK politicari su se velikim mahom dali u blogerske vode. Citajuci listu svih MP-a (Members of Parliament, iliti na puckom rvackom, saborski zastupnici) koji su otvorili blogove: Gordon Brown (laburist; ministar financija; skrti Skot kojem je zivotni moto rijec 'prudence'=stedljivost); Frank Dobson (laburist; bio nekada ministar necega, sad je 'samo' zastupnik, bio se kandidirao za gradonacelnika Londona, izgleda kao dobri dedica); Glenda Jackson (laburist; ex-glumica). Cak je nedavno i Boris Johnson, otvorio svoj blog, postavsi time prvi Tory MP bloger, na nagovor Tima Irelanda, jednog od poznatijih sudionika na UK politickoj blog sceni. Boris (ministar kulture 'u sjeni'; poznatiji pod nadimkom Dulux dog zbog svoje zbrckane frizure, podsjecajuci na kustravog psa iz jedne reklame za boju i lakove tvornice Dulux; redovito nastupa u politicko-satirickoj emisiji 'Have I Got News For You' i dobiva moj 'thumbs-up' upravo zato jer se zna smijat samome sebi, za razliku od vecine ostalih politicara, pogotovo konzervativaca; ima i svoj fan klub) cak licno pise svoj blog, za razliku od vecine blog-politicara, koji imaju 'blog-sluge'. Evo sto Boris ima za reci u svom prvom postu:

"Tim tells me that the idea is that I fall out of bed every morning, blazing with inspiration, and thunder out 3000 words on the issue of the hour, so generating a pandemic internet controversy. I am not sure, frankly, that I will manage that. But I hope that there will be some other bloggers out there who may feel moved to give me some advice - not least on the funding of the Arts, to which I am now devoting my meditations."

Tom Watson je prvi MP koji je otvorio svoj blog u proljece 2003., a ovdje mozete procitati diskusiju o tome mogu li blogovi utjecati na politicke promjene? Cini mi se da ce sve vise i vise UK zastupnika poceti otvarati vlastite blogove, bez obzira na to sto je UK kao zemlja jako podlozna ocuvanju raznoraznih tradicija i protivljenja 'novotarijama'. A izgleda da ce i Tony Blair zapocet bloganje u predstojecim UK izborima slijedece godine. Bas me zanima hoce li (i kada) rvacki saborski zastupnici zapoceti nesto slicno? Rojs u raljama bloga? Jedva cekam!

Post je objavljen 22.09.2004. u 13:17 sati.