Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auroraborealis

Marketing

Amatriciana

Za one koji jednako kao i ja osjećaju žal za danima sunca i topline, a koji vole dobru i nevegetarijansku hranu jedan krasan,
pikantan i slasan izvorni recept za Paštu Amatricianu. Ova je pašta tipično jelo iz Lacija, rimske kolijevke.
Mjere tu nisu toliko bitne koliko omjer i namirnice koje idu unutra. Za nju vam je potrebno: malo maslinovog ulja, panceta izrezana na kockice, malo kapule (crvenog luka), malo chillija (pepperoncino), oguljenje rajčice (pelat- može se kupiti već gotov, a možete i svježe rajčice pofuriti u vrućoj vodi i narezati) i malo bijelog vina.
Što se tiče mjera za jednu osobu stavim: oko 100 g pancete, pola kapule, malo chillija, 3-4 oguljene rajčice i možda pola deci bijelog vina. Na tavi na ulju prepržite pancetu i kapulu s chillijem, u to dodate rajčice i vino i pustite da se reducira. Sol i papar se ne dodaje jer panceta i chilli već naprave svoje, ali tko voli nek izvoli.
Što se tiče tijesta: skuha ga se u puno vode, nakon što voda provri ubaci se u nju soli, pusti da provri i onda tek stavi pašta. Kuha se da bude al dente ni sirova ni prekuhana, nećete pogriješiti ako za talijanske pašte mjerite vrijeme koje piše na kutiji ili vrećici od trenutka kada ste ubacili paštu u vodu. Paštu procijedite i pomiješate s umakom, dodate parmezana. I buon appetito!


Post je objavljen 22.09.2004. u 11:12 sati.