Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plastifukse

Marketing

Teleća novela

Teške muke morile su ekipu hrvatske sapunice Villa Maria koja nam se danas u 18.35 prvi put ukazala na HTV-u, nacionalnoj TV postaji koja je time još jednom opravdala epitet katedrale duha. Da se HTV ovako ne brine za kulturno uzdizanje pučanstva i očuvanje autohtone hrvatske kulture, bili bismo osuđeni na gledanje sapunica na komercijalnim televizijama i tako bitno duhovno osakaćeni.
Kako bi sustigao brz tempo snimanja, scenarist Robert "K" Naprta, koji je za 160 epizoda trebao napisati oko 4000 kartica scenarija, poslan je u izolaciju, a kao pomoć su mu kasnije dovedeni i mlađi scenaristi. Iako to ne žele potvrditi, navodno su uz svoju priču scenaristi rabili i već oprobane 'šprance' po kojima se vani rade sapunice, određuju pozitivni i negativni likovi i kombiniraju njihovi sukobi. I glumci su se morali prilagođavati cjelodnevnom tempu i mnogim dijalozima koje su morali znati. Na raspolaganju su im bile slušalice ili 'bubice', koje su se upravo na setu Ville Marije prvi put koristile u nas. Našim se glumcima, povjerili su se neki, s 'bubicama’ u ušima bilo teško koncentrirati na glumu (ovdje umetnuti šalu o hrvatskom glumištu).
U seriji neće nedostajati spletaka, korupcije, Piranskog zaljeva, zazivanja svetaca, ubojstava, spomen-ploča, seksualnih afera pa će ljubiteljima intriga biti teško odlučiti se između Ville Marije i prijenosa iz Sabora gdje nadareni naturščici podjareni alkoholom i slabo razvijenim sinaptičkim vezama također često zadivljuju općinstvo patetičnim uzletima na razne teme od sveopćeg interesa.


Post je objavljen 21.09.2004. u 00:06 sati.