Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter

Marketing

INFO

Povodom dolaska 'Harryja Pottera i zatočenika Azkabana' u kina, pogledajmo tko se krije iza Harryja. Daniel Radcliffe, osim što ima puno veći džeparac od svojih vršnjaka, zapravo je sasvim običan dečko...



DANIEL RADCLIFFE INFO:

Puno ime i prezime: Daniel Jacob Radcliffe
Nadimak: Dan
Datum i mjesto rođenja: 23. 7. 1989, London, Velika Britanija
Boja kose/očiju: smeđa/plave
Visina: 1,70 m
Horoskopski znak: Lav
Roditelji: tata Alan Radcliffe (književni agent) i mama Marcia Gresham (redateljica castinga)
Braća/sestre: nema
Kućni ljubimci: 2 psa - Binka i Nugget
Hobiji: igranje playstationa, slušanje glazbe, pisanje, trčanje, gimnastika
Voli: američki nogomet, hrvanje
Ne voli: kolače



NAJ:

Glazbena grupa: U2, R.E.M., Stereophonics, Rage Against the Machine, The Darkness, Blur
Soundtrack: Moulin Rouge
Glumac: Joseph Fieness, Robert de Niro, Paul Bettany, Jude Law
Glumica: Julia Roberts, Kate Winslet, Cameron Diaz, Kate Hudson
Film: 'Što muči Gilberta Grapea'
Crtić: 'Simpsons'
Knjiga: 'Holes', Louis Sachan
Školski predmet: engleski



Harry Potter nadahnuo je mnogu djecu širom svijeta, a ipak je samo jedan dječak - Daniel Radcliffe - dobio šansu da osobno oživi malog čarobnjaka na velikom platnu, pred milijunima gledatelja.

Za ulogu Harryja Pottera bio je izabran između nekoliko tisuća dječaka. Navodno je na audiciji filmska ekipa znala da je on 'pravi' čim je ušao u prostroriju. Saznavši da je izabran, zaplakao je od sreće, a kaže kako mu je to bio najljepši trenutak u životu. Prvo glumačko iskustvo Danielu je bila uloga malog Davida u BBC-jevoj seriji 'David Copperfield', a zatim sina Jamie Lee Curtis i Geoffreya Rusha u filmu 'Krojač Paname'. Daniel je oduvijek bio strastveni ljubitelj knjiga o Harryju Potteru, a za malog čarobnjaka kaže: 'Harry je s mnogo aspekata zapravo prilično arogantan. Na neki način njegove negativne strane su ono što mi se sviđa kod njega, jer ne volim savršene junake. On je prilično nesavršen i zato je tako stvaran lik s kojim se možete poistovjetiti'.

Zanimljivo je da je Daniel drugi po redu najbogatiji tinejdžer u Velikoj Britaniji (prvi je princ Harry). Za ulogu Harryja Pottera do sada je zaradio 'džeparac' od oko 6 milijuna funti, dok princ Harry ima 14 milijuna funti.

No, iako je već postao milijunaš, a još nije navršio ni 15 godina, Danielov stvarni život nije tako čaroban kao u filmu. On je sasvim običan tinejdžer koji mora krotiti svoje hormone, ići u školu i pisati domaće zadaće. Kako još nije punoljetan, roditelji mu novac stavljaju na štednju pazeći da ga ne potrati na kupnju nekih 'gluposti' koje bi mogle pasti na pamet nekome 'njegove dobi'. Dakle, standardno...

14-godišnji Daniel Radcliffe već je počeo rad i na četvrtom filmu, a mali čarobnjak polako odrasta, kako na filmu tako i u stvarnom životu.



Post je objavljen 19.09.2004. u 19:37 sati.