Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gizmo

Marketing

KAKO SE ZABAVLJAMO

O OVOME CU PISATI U IDUCIH PAR BLOGOVA:: ZELIM VAM OPISATI KAKO SE OVDJE ZIVI. a posto cu najvjerojatnije na college u USA za godinu i pol, morala sam upoznati mnogo stvari koje cu dijeliti s vama!!!
PETAK - kako se provodis, kako se provode, ... IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI - koje su najpopularnije, koje si ti
odabrala, najzanimljivije, ...
ODNOS PROFESOR - UCENIK - slicnosti i razlike u odnosu na nas, ...
IZBOR PREDMETA - dobro, lose, ...
SVERCANJE - ucestalost, ima li potrebe, kaznjavanje, ...
ZANIMLJIVOST PO IZBORU

PETAK… čim čujem tu riječ, FRIDAY, povezujem ju sa "hanging out" s prijateljima do kasno u noć pa ponekad i spavanjima kod jednih i drugih! U lijepoj nam državici Hrvatskoj, mi (navodim mladi od 16 pa na dalje) izlazimo van. I to ne bilo kamo, nego u disco club, caffe bar iliti nešto slično. Međutim, toga u US nema. Ne samo da nema izlazaka u disco club gdje se skupljaju oni iznad 21 godine, nego ne može se ići ni na rock koncert jer nemamo dovoljno godina. A ako se i ide na takav koncert, na ulazu se dobije žig koji kaže UNDERAGED velikim slovima tako da "slučajno" netko ne bi došao na dohvat piva (ili nečeg drugog.. hm..). tako da smo mi ( jadni maloljetnici) zaglavljeni doma, sa televizorom i sa pozamašnim količinama tek pristiglih DVD-ova koji se mogu nabaviti bilo gdje. Ako smo sretni i ako je netko među nama tko je položio vozački i ima auto (koji mu roditelji posuđuju) onda se može omaknut pa da odemo i u kino i na večeru u Chinatown. Tamo je prava zabava… Na ulicama ljudi prodaju svakakve stvari po jako niskim cijenama, a i hrana je stvarno odlična. Tako da nerijetko možete vidjeti grupice teenagera koji hodaju po ulicama i jednostavno se zabavljaju. Ponekad petkom poslije škole ostanemo u školskoj ogromnoj dvorani i gledamo košarkaške utakmice školske ekipe ili ostalih collegea. Poslije toga idemo na subway(podzemnu željeznicu) do najbližeg trgovačkog centra (mall) i tamo visimo do u nedogled. Idemo od trgovine do trgovine i isprobavamo odjeću, igramo igrice, a i uvijek se nađe u blizini Mc'Donalds gdje odemo na poštenu američku večeru. Jedino što je drugačije i na neki način bolje je to što imamo školske plesove jednom mjesečno i to su većinom plesovi s određenom temom. Ponekad je razlika u tome što imamo obučeno a ponekad je razlika samo u dekoracijama. Sve u svemu uvijek se zabavimo.

Ja sam jako sretna što sam u internacionalnoj školi jer moja škola sadrži ljude iz 90 različitih zemalja i koji pričaju više od 15 različitih jezika. To je onaj mali dodatak koji čini moje prijatelje ovdje posebnima. Oni nisu tipični stereotipi Amerikanaca, oni jednostavno u sebi nose različite poglede na svijet, različita razmišljanja, različite stilove i različite kulture. Niti vjera, niti rasa, niti etnička skupina niti bilo koja druga stvar nije važna. Važno nam je samo da se zabavljamo! ( i da netko od nas ima auto! Hehe..) Mnogo puta sam rekla mojim prijateljima da bih ih najradije odvela u Hrvatsku da vide kako je to kad se stvarno provodimo i kako su naši odlasci van svakog petka totalno druga pjesma.
Ali i ovdje je nešto posebno, nešto što nas veže. Mi smo svi zajedno i nije bitno ni vrijeme ni način kako da se zabavimo.. Zapravo nije niti važno je li to petak ili ne jer bez obzira na to znamo da postoje tone stvari za raditi u ovom velikom gradu i na nama je samo da otkrijemo koje će biti iduće mjesto kamo ćemo ići!




Post je objavljen 18.05.2004. u 00:15 sati.