Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/runaway

Marketing

Muškarci u tajicama


Kako to izgleda kada je muško na dijeti? Iskreno, ne mogu zamisliti niti jednog meni bliskog muškarca kako kuha povrće, preskače večeru, svako jutro se važe natašte i proučava savjete iz modnih časopisa o "postizanju vitke linije"...Uvijek su oni ti koji se izruguju ženskom opterećenosti kilažom i smatraju kako bespotrebno kompliciramo život (sebi i drugima). Oni, naprotiv, zbog građe i više bavljenja sportom, mogu jesti troduplo veće količine hrane, a da im to bitno ne naruši liniju. Mi njima smrtno zavidimo na njihovom metabolizmu, a oni nama na našoj ljepoti, inteligenciji, šarmantnosti, ljupkosti... :) (no, da ne skrećem s teme...)

Najčešće se ceremonije gubljenja kilograma odvijaju pod paskom ljepše polovice koja je, nakon što je sredila "sebe", odlučila da sredi "i njega". U onim ekstremnijim slučajevima tu ulogu može preuzeti i doktor. Ali, bitno je i nužno da još netko, osim samog objekta, ima nadzor nad tom teškom misijom. Jer oni su gurmani i hedonisti, i nisu navikli na uskraćivanje fizioloških potreba. I teško se mogu tako dobro disciplinirati, s obzirom da su mnogih mučenja, kroz koja svakodnevno žene prolaze, bili pošteđeni.
Ovako imaju od koga poskrivećki jesti i imaju izliku pred svojom ekipom kada ovi zaključe da im se prijatelj pretvara u pičkicu: "A, znate, moja draga..."
Iz cijelog teksta, naravno, izuzimam tkz., novopečenu skupinu ljudi pod nazivom "metroseksualci. I, tu ne podrazumijevam vočka i njegove prijatelje.

Već u glavi imam sliku frenda kako mi se, likujući nad uspješno obavljenom prevarom, hvali da je, usprkos strogom režimu, uspio prošvercati u želudac "jedno pecivo sa komadićem mesa i malo umaka"...koje se inače zove hamburger. "Ali, ako to olakšava situaciju, imalo je sezama na vrhu, a žitarice smijem jesti"

Sve u svemu, dobro je znati da ni oni nisu baš sa Marsa (ako smo već mi sa Venere) i da katkad dođu do perioda kada, barem u jednom segmentu, mogu iskusiti naše muke.

Onda dijalozi izgledaju otprilike ovako:
-"Dragi, jesi za kavu?"
-"Može, ali samo pola žličice šećera i, molim te, s mlijekom od 0,1% m.m."


Zakon!

Post je objavljen 18.09.2004. u 12:24 sati.