Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Zlatna obljetnica rada

Čisto sumnjam da postoji stan bilo gdje unutar granica bivše Juge u kojemu se mjesta našlo i za policu s knjigama a da na njojzi prašinu ne skuplja barem jedan primjerak iz poznate i dizajnerski tako prepoznatljive edicije Hit.

Tko još ne zna, sad će saznati da je istu (ali i još brojne druge edicije) pokrenuo i dugi niz godina naslovima punio gospodin koji se zove Zlatko Crnković.

Na brojne sam vas promocije knjiga i predstavljanja istih na ovom mjestu do sada pozivao, a sad je došao čas da vas pozovem i na jednu svečanu proslavu.

U ponedjeljak 20. rujna 2004. s početkom u 20 sati, u predvorju NSK, (ako ne znate, to vam je na adresi Hrvatske bratske zajednice bb), održat će se svečana proslava zlatne obljetnice rada u izdavaštvu urednika i prevoditelja Zlatka Crnkovića.

Na proslavi obilježit će se cijeli niz respektabilnih okruglih znamenaka : 50 godina prevoditeljskog i 35 godina uredničkog rada te 150 prevedenih i 500 uređenih knjiga Zlatka Crnkovića.

O životu i radu Zlatka Crnkovića govorit će glavni ravnatelj NSK dr. Josip Stipanov, književnica i književna teoretičarka dr. Julijana Matanovic i urednik u Algoritmu Neven Antičević.

U programu sudjeluju glumac Vanja Drach i Zagrebački kvartet saksofona.

Na svečanosti će se ujedno predstaviti 150. "slavljenikov" prijevod - knjiga Polarni ekspres te njegova 500. uređena knjiga - roman Brechtova ljubavnica.

Svi ste pozvani...



Post je objavljen 17.09.2004. u 20:43 sati.