Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/parapunx

Marketing

Umro Johnny Ramone




Johnny Ramone, gitarist i suosnivač legendarnog punk-benda The Ramones, umro je u svom domu u Los Angelesu u srijedu navečer nakon petogodišnje borbe s rakom prostate.

Ramone (55), pravim imenom John Cummings, umro je u snu u svom domu u Los Angelesu, okružen članovima obitelji i prijateljima, objavio je Arturo Vega, kreativni direktor Ramonesa.

Osim Johnnyjeve supruge Linde, uz umirućeg glazbenika bile su i zvijezde kao što je pjevač Eddie Vedder iz skupine Pearl Jam, gitarist Red Hot Chili Peppersa John Frusciante i hard-rocker Rob Zombie.

Svi su oni prošli tjedan sudjelovali na koncertu kojiim je obilježeno 30 godina postojanja Ramonesa. Na tom koncertu zbog lošeg zdravstvenog stanja Ramone nije mogao sudjelovati, pa se iz svog kreveta javio telefonom.

Johnny je bio jedan od četvorice osnivača legendarnih Ramonesa 1974. godine. Pjevač Joey Ramone umro je 2001. od raka limfnih žlijezda, basist Dee Dee Ramone umro je sljedeće godine od prekomjerne količine droge. Nakon Johnnyjeve smrti, jedini živući član originalne postave benda je bubnjar Tommy Ramone.

Ramonesi su svjetsku slavu stekli 70-ih godina svojim minimalističkim, neispoliranim dvominutnim punk-rock pjesmama, koje uključuju i hitove kao što je I Wanna be Sedated, Blitzkrieg Bop ili Now I Wanna Sniff Some Glue, te je grupa 2002. ušla u Rock and Roll dvoranu slavnih. Sam je Johnny Ramone znao izjaviti da čak nakon 20 godina karijere "još uvijek sviraju najbrže od svih rock and roll bendova" na svijetu.

Od 1974. do 1996. godine, Ramonesi su snimili 26 studijskih i živih albuma. Održali su i spektakularni koncert u punoj Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova 1990. godine. Drugi put su u Zagrebu gostovali četiri godine kasnije u Maloj dvorani.

(maznuto sa iskon.hr)

Post je objavljen 16.09.2004. u 21:16 sati.