Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ma3ca

Marketing

NOVAC

Čitam sad navečer jutarnje novine (!) i u oči mi upadne priča koja se već danima povlači po njima – slučaj Giriček. Uglavnom supružnici su u postupku razvoda, a u međuvremenu se prepucavaju po novinama i natežu oko šestomjesečnog djeteta. Razlog razvoda: ona je iz Amerike slala novce svojoj mami koja ima 1.500 kuna mirovine i kupila joj par sitnica. On koji na računu ima milijune baksa to više nije mogao podnositi i tražio je bračni ugovor koji bi regulirao te izdatke. Ona mu je rekla da je jedino što će potpisati razvod.

Dakle pojednostavljeno između njega i nje ispriječio se gospodin Novac. Da, taj prokleti pokretač svega na ovom svijetu i istovremeno najjača i najopasnija droga. Upravo je fascinantno kako se dotični gospodin poigrava ljudskim sudbinama, kako najprije spaja ljude, vara ih da su zaljubljeni, zaneseni, a kad se doista navuku na njega on pokazuje svoje pravo lice. Najednom od zaljubljenih golupčića ispadnu očerupani pijetli (u borbi za novac).

Nastavno na moju apstinenciju svezigledno čokolade i alkohola, a sve u svrhu poboljšanja psihofizičke kondicije i tihog protesta protiv Zakona o 0,00 promila dodajem i apstinenciju prema novcu.

Treba netko viška para (mislim da ne propadnu dok sam ja na apstinenciji)?


Post je objavljen 15.09.2004. u 21:53 sati.