Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/music

Marketing

ARCHIE BRONSON OUTFIT (& CASUAL ELVIS), KSET

Sinoć sam bila na svom prvom ovosezonskom koncertu u KSETu. Nastupali su gorenavedeni bendovi – Casual Elvis – zagrebački- brit- pop bend i Archie Bronsan Outfit, britanski garažnoglasni three man band.

Elvise nismo baš uspjeli čut, pošto je lead-u dvaput pukla žica (nismo saznali je li ista) ali su bubnjar i gitarista ispali super simpa, ostajući na pozornici dok su ovi mijenjali žicu (da, koliko hrvatskih glazbenika treba da se promjeni žica?), i sviruckajući i dobacujući stvari (očito) poznatim licima u publici. Ono što sam čula – zvuče ko nekakav otočni susjed ranog Blura, «Pablo honey» Radioheada with a sprinkle of, recimo - Sonic youth i Pavementa, i uopće sve skupa nije loše.

ABO su zahvaljujuči žicama i inim počeli dosta kasnije, i odsvirali relativno kratak ali energičan koncert. Odsvirali su gotovo čitav album (koliko sam uspjela razaznati), uključujući meni najdražu Bloodheat, i sve zvuči odlično uživo, puno bolje nego na albumu. Dok npr. album u drugoj polovici ima nekekvu dozu letargije, uživo sve pjesme podjednako rasturaju i tjeraju te da cupkaš. A na pozornici izgledaju preslatko, pjevač/gitarist pjeva onako da skroz nasloni usne na mikrofon, šta mi je inače pre-seksi, ali ovaj je plav, (u usporedbi sa mnom) onizak, i ima jednu od onih megaslatkih fačica pa je ukupni dojam prije stidljiv nego seksi. Basist je, pak, prvih par pjesama očito izgubio kontrolu na koljenima koja su se odbijala savijat, pa se čitav, onako visok, ljuljao naprijed nazad, dok mu simptomi nisu popustili kad je bacio stalak sa mikrofonom na pod :).

Uglavnom, koncert je bio kewl uvod u još jednu zimu u ksetu, hrpa poznatih ljudi, super bendovi, i još bolja komunikacija s publikom, made me feel like home once again.

I na kraju, ABO sajt domino recordsa, ABO službeni sajt i casual elvisi.



Post je objavljen 15.09.2004. u 18:29 sati.