Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anamarija

Marketing

Kaj su to neke feministice na blogu?

pita mene ustrašeno Savršeni pročitavši neke moje blog kompanjonke i moj jučerašnji blog. Uglavnom sve mlade mame, duhovite i sa svojim stavom (opasno, opasno), pa je odmah tu nešto sumnjivo.Umjesto da se u potpunosti posvete svom mužu, djeci i kući, one škrabaju, razmjenjuju mišljenja, "peru" sve od reda (što je O.K i zgodno dok muški nisu u pitanju).
Meni to presmješno s tim feministicama i djeljenjem etiketa svakoj ženi koja misli svojom glavom. I one ženice o kojima sam jučer pisala dobivaju packe od svojih muževa ako se druže s tako nekom, jer ta je odmah opasnost da ne naruši njihov "savršen" svijet u kojem vladaju pravila koja je on uspio prodati njoj kao Bibliju. Za muške, bez obzira kojoj skupini pripadali (mamlazi, normalni i normalni u okruženju muškog čopora=papučari) su feministice uglavnom neke vještice modernog doba osim što su nekada bile optuživane za sex s đavlom,a danas to slove kao isfrustrirane babe koje boluju od kroničnog nedostatka gorespomenutog.
Daklem, nisam feministica i baš me ne privlače uvijek te organizirane i često nabrijane žene koje uglavnom imaju dobre ciljeve, ali se negdje usput pogube u zamjeranju, naprasitosti i drugim neprivlačnim metodama kojima se samo udaljuju od cilja da se svijet općenito malo više feminizira, što je sigurno dobra ideja i princip.
E, sad s obzirom da sam iz "normalnog" miljea gdje se poslovi dijele, bez obzira na spol, možda nemam ni neku potrebu za time, pa se ni ne borim. Ako skužim neki ostatak pračovjeka u Savršenom, naravno pobunim se, ali ništa glasnije nego i po pitanju drugih stvari.
Pretpostavljam da živim u nekoj zemlji gdje se ženama ne daju ljudska prava i sl. onda bih vjerojatno bila ono što se zove feministica i borila se za to.
I tamo mi to ima smisla, na zapadu bih tu borbu nekako drukčije odradila...pa eto možda i s blogom.

Post je objavljen 15.09.2004. u 13:21 sati.