Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nemoguotrpit

Marketing

Revolucija... i jedan san

Dakle, da pojasnim malo onaj dolje post i sveprisutnog mi Marilyna Mansona koji vristi Great big white world.
Prije par dana svratio sam na sljedeci blog Jesus Quintana, kao uostalom i par puta do tada. No, skuzio sam da se nesto valja. Naime, J.Q. (napominjem da ovo nije ni na koji nacin upereno prema bilo kome osobno a ponajmanje prema J.Q., razumijem ga potpuno) je bio taj dan prilicno iznerviran jer su mu ocito raznorazni likovi ostavljali mejlove ili pak otvoreno srali na svojim blogovima u vezi onih sto se nalaze na tzv.'cool listi' i nacina na koji se na doticnu dolazi (ostatak provjerite sami ako vas zanima odn. ako to vec sami niste ucinili). I konacno, danas je J.Q. iznio i par razloga, po njegovom subjektivnom razmisljanu, zbog kojih ljudi ostavljaju komentare na drugim blogovima (naravno, 'cool' blogovi su u sredistu zanimanja). Pa izmedju ostalog kaze da mnogi fresh-bloggeri ostavljaju strateski rasporedjene komentare da bi bili zamjeceni. E sad, ja sam se po tom pitanju osjetio pozvanim da to malo i prokomentiram. I mislim da imam pravo na to jer pratim neke od tih blogova vec 2-3 mjeseca. Znaci, izvjesno je da su neki nezadovoljnici pokrenuli jednu malu blog-revoluciju a sve da bi se njihovi 'ultra-kul', 'slatki', 'duboki'... i stajaznam kakvi sve blogovi, nasli na toj listi ili da bi se, salamonski, ista ukinula.
I sada, konacno, zelim reci sljedece:

Zar je doslo do toga da ce se svatko tko ostavi komentar na nekom blogu morati 'bojati', jer bi ga netko mogao optuziti za - stratesko ostavljanje komentara i povlacenje za rukav!? Zar ja (i ponavljam, pratim neke blogove vec dosta dugo) moram paziti gdje cu ostaviti komentar? Jer ako je tako, onda molim lijepo da mi se dostavi lista tih na koje (ne)smijem!! Bio bih iskreno zalostan kad ne bih vise smio komentirati Sadistikovu 'Winamp' listu ili Pticina putovanja! Ja sam ionako svoje komentare strateski rasporedio, uglavnom, na svom blogu! Valjda jer sam los strateg.

Mislim da trebaju postojati liste, makar i samo zato da se nekako razdvoje svi ti silni blogovi. Zamislite si samo da postoji jedna lista i na njoj, recimo, 300 blogova! Odakle bi uopce krenuo citati!? Ja se ne bi znao maknuti. Eci, peci, pec... pa sta bude. Totalna jebena anarhija. Rezultat bi vjerojatno bio taj da bi svatko citao nekoga koga poznaje i poneki slucajno upiknuti blog. Cisto klanovski. A tim blog-revolucionarima jedna lekcija iz povijesti - djeco draga, gospodjica Revolucija uvijek jede svoju djecu! Osvrnite se malo oko sebe!

I na kraju, o samoj ideji bloga. Meni se osobno, blog cini puno zahvalnijim nacinom komuniciranja od foruma, chata, sms-a, itd... Zasto? Jer ima svoj vremenski slijed i sirinu koju drugi nacini, u principu, nemaju. Prvo postom izbacis iz sebe neko svoje sranje (ili pak nesto pozitivno), onda dobijes povratnu informaciju u vidu komentara. A sve to, ponekad, gotovo pa u real- time-u...
Samo u ovom kratkom vremenu (uperi pogled na kalendar) od svega par dana, naisao sam na nekoliko osoba na cije blogove, svakodnevno, vrlo rado svracam. Mogu se samo nadati da i oni tako osjecaju. I nemam pojma na kakvoj su listi. I boli me ku...
Jel' bas uvijek mora neko nekoga olajavati, kaciti, pljuvati!? Jal, ljubomora, podmetanje, grebanje, preseravanje... pun mi kurac vise toga!!!

Eto. To je sve sto sam htio reci na tu temu. I vise se toga necu doticati. Cak ni u komentarima. Tocka.
p.s. Jos jednom ponavljam da se ovo ne odnosi na nikoga osobno!


E, sad kad sam to izbacio iz sebe, bacam se na jednu laganiju temu. Kad sam vec obecao, zar ne scuro? (he, he, znam da je ljigavo, al ja sam te jednostavno morao linkat!) Zapravo je to vrlo kratak san. Dakle scuro, zamisli sliku (i imaj na umu da je to ipak samo san!). Prvo. U sirokom kadru je bazen. Drugo. Kamera se polako priblizava. Svjestan sam da se radi o vaterpolo tekmi, premda nigdje ne vidim niti publiku niti igrace. Trece. Uz bazen stoji A.Pacino (kao trener) sa onim njegovim karakteristicnim 'ne znam ni sam di gledam' pogledom. Nervozan. Cetvrto. Pokraj njega, u sjedalici (onoj za plazu), sjedi V.Redgrave (ne znam jel sam ovo dobro napisao). Peto. Bazen ima u kutu one stepenice za izlazak (ne ljestve) a na njima se dvoje, za koje sam u snu siguran da su neki talijanski glumci, ševe. I to onak, doggy-style. Sesto. Kamera se priblizava, sve dok nisu u krupnom planu samo njih dvoje. Bas u tom trenutku postanem svjestan da to gledam na telki, sa starcima. A ovi se seve onak polako. Skroooz poolaako. Gledaju u kameru. A oci im onako poluotvorene. I to traje nekih desetak sek. a za to vrijeme ja se naravno pravim da je to nesto skroz normalno. Kiseli osmjeh i to. Nesto sam i govorio...(ne znam sta). I to ti je to. Psihic bi mi sigurno reko da se premalo sexam. Al jebiga, to znam i bez njega. Btw, sto mi uradi sa onim zadnjim komentarom danas, nesreco!?? Kad ti sljedeci put takva provokacija padne na pamet, napravi bar kakav fotosejšn! Ok?

Jos sitnica jedna. Citam danas u novinama o identitetu Mona Lise, pa kako neki vjeruju da je to zapravo Leonardov autoportret!? Zamislite, jednom otvorite enciklopediju pa umjesto Leonardova 'Mona Lisa' kaze Leonardov autoportret 'Mona Lisa'! Ludnica!!

A na zvucnicima mi krece upravo:
You know that it would be untrue
You know that I would be a liar...
(nije nastimano scuro, shuffle je tako htio)





Post je objavljen 14.09.2004. u 11:53 sati.