Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melted

Marketing

Osnova veze?!

11. X 2004te
odlaziš...
U sledećem tekstu ću iznijeti jedno svoje mišljenje, tačnije pogled na svijet zbog kog bih možda mogao pretrpjeti odsjecanje glave od ljudi vođenih nekim moralnim normama, lažnim moralom, idilom romantizma i sl. sr.

U zadnje vrijeme vrijeme sve češće razmišljam o osnovi neke veze i potrebi čovjeka kao individue za nekim ko ga kao razumije, shvata i prihvata u potpunosti. Zanimljivo je to koliko nekad negiramo da nam niko nije potreban, a zapravo tad nam najviše treba. Zanimljivo je kako možemo govoriti da smo sretni, a nismo – da smo dobro kad nam je loše, ali ponovo previše širim priču...

U današnje vrijeme mnoge vrijednosti su izgubile na snazi, a debilizam preovladava, ali pokušaću da rasčlanim po godinama potrebe žena i muškaraca...

Žene – ta vječna misterija pogubljenosti i potrage za kompletnošću prepletena s vjencom trnja u obliku životne poente «mora poljubiti 1000 žaba da bi došla do jebenog princa»! Godine počnite:
  • 0 -7: igra se s lutkama, Barbie i Ken je upoznaju s patrijarhalnim smećem. Slika patrijarhata koji je upakovan u parče plastike koje je uči šta je čeka u životu, planira svoje vjenčanje iz snova – planiranje se proteže do samog vjenčanja.
  • 8 – 14: Ken je već pomalo zapostavljen, naša mala Barbie se sprema za prvi sudar s životom, prvi poljubac, prvi dečko – sve još nevino i bezazleno. I dalje mašta o braku!
  • 15 – 18: vrijeme promjena, prvo sexualno iskustvo, željno isčekivanje istog i njegovo idealizovanje je dovelo do tolikog razočarenja da bi se radije bacila kroz Windows nego ponovila manifestaciju koja s bisom traje cijelih 2 minuta, donosi odluku da će biti pametnija – malo sutra.
  • 19 -27: uživa u životu, društvu, traži zadovoljstvo u zrelijim muškarcima onima koji daju osjećaj sigurnosti... satić počinje da kucka... pogotovo onima koje su još nisu udane... one koje su došle do tog stadijuma su skontale da je bilo besmisleno planirati supervjenčanje jer tako dobro može biti samo u njenoj glavi...
  • 28 – 34: koja se uda – dobro je, još ako su stigla i djeca – koja ne uspije da se uda: pakao na zemlji... muškarci – najebali ste! Prvi koji naleti biće tako obasut s pažnjom da će se umisliti da je faca pa je odjebati, a u stvari je imao šansu da joj uljepša život ili da joj bude «zadnji voz» - zavisi od sjedišta koje ste dobili u Cirkusu Života!
  • 35 – 4x: Ako već niste postali baka (podrazumjeva udaju u 17oj zbog trudnoće), onda se još borite s ljepotom odrastanja svoje djece u teen razdoblju, adolescencijom i ljepotom zvanom klimaks :) Muškarac koji je zanima – svi. Muškarci koji se zanimaju za nju – jedva koji, a i on ne može. Jes da je loš u krevetu – ali Božije Vaznesenje uz pomoć Sv. Vijagre ponekad pomogne. Ponovo se budi ljubav ka plastičnim igračkama...
  • 5x – 9x: Razmišlja o pogrebu, kako će imati divnu sahranu, kako ne želi da se obruka za taj dan, misli da bi umrla od stida da već nije mrtva ako ne bi dobro ispalo...


Muškarci – ta predivna bića sa tako jednostavnim konceptom životnih želja i dugotrajne sreće zasnovane na cijelih 5 slova... Znate koja? Pa naravno – sekss.
  • 1 – 4: djete se budi, raste i mašta kako će biti isti kao svoj tata – debil, no on tog još nije svjestan.
  • 5 – 9: beskrajna lupetanja o sexu, nema pojma o čem se radi al et, mora djete pričati... curice ga ne zanimaju...
  • 9 – 18: zanimanje za ženski pol je tu, nema pojma o sexy ali je glavna poenta pričati ribolovačke priče. tip cure – bilokoji, želijeni ishod – sex.
  • 19 – 32: Jel hoda? Jel ima rupu? Makar bio Michael Jackson može proći... guraj Miško... pri kraju ove starosne grupe javljaju se povremeni problemi s podizanjem objekta sexyalnosti – naravno ona je kriva što mu se ne diže.
  • 33 – 9x: strah da će njegovo igralište polako al' sigurno preuzeti neka mašita iz Matrixa koja samo strpljivo sjedi u uglu ladice noćnog stolića tj. mjesta Matrix revolucije, jer doca kaže nema više Svetaca za tebe – ode srčka. Što je najljepše – strahovi se obistine prije ili kasnije, na početku to bude svijeća, ali nakon toga Božije čudo na baterijice...

ps. malo sam se zezao i pretjerivao – nemojte zamjeriti.
ps2. ovo iznad se ne odnosi na muškarce :)

Post je objavljen 11.09.2004. u 08:34 sati.