Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anamarija

Marketing

Terorizam je došao...

zapravo već odavno, samo je u posljednjih par godina doživio novu preobrazbu. Baš sam malo spremajući nered nakon aktivnosti Mr. Perfecta i djevojčice, načula izjave neka dva (valjda) stručnjaka o tom terorizmu. Pa kažu oni da ga zapravo zapadne zemlje kosrite duže, a istok ga je preuzeo ili tako nešto. I da je to reakcija na siromaštvo, potlačenost i nemogućnost pronalaska političkih rješenja... i da se nepravedno optužuju pojedini narodi ili vjere...i tako sve redom. Jedan je uporno inzistirao da se radi samo o ineresima velikih korporacija, a ne o nekim političkim opredjeljenjima. Nemam pojma što bih mislila. Znam samo da su me užasnule slike iz Rusije i da sam se stavila u poziciju majke koja će isto jednog dana otpratiti svoje malo biće na prvi korak "pravog" života ...i jednostavno se rasplakala i svaki puta kada pomislim na tu dječicu ne mogu ni o čem pametnom razmišljati... samo plakati.
Uhvati me povremeno faza razmišljanja i prokomentiram sa Savršenim nešto u vezi tih raznih političko zaglupljujućih i upornih -izama, ali sve me to zapravo ostavlja bez teksta. Samo mi emocije rade.
I onda mi se tako banalnim čine ta neka žbrljanja o svemu i svačemu, jadikovke i zapravo pokušaji da se na što duhovitiji način izbace razne frustracije, pa radim ono što radi i većina...okrećem glavu na drugu stranu i zatvaram se u svoju udobnu gajbu da zaštitim svoje blago, prespavam u tužne slike (nekad s molitvom, nekad bez) i zaboravljam s vremenom tuđu patnju u nekoj dalekoj zemlji...
A jesmo vrsta... bolje da idem spavati


Post je objavljen 07.09.2004. u 22:57 sati.