Danas sam došla do (za mene) začuđujućeg zaključka da ja i Nenad Ivanković (osnivač stranke SIN A NE KĆER) dijelimo mišljenje o siru i vrhnju! Sir i vrhnje su zaista cool! Bilo mi ga je malo žao kada je bogec tražio firmu koja će mu poljepiti plakate, pa ju je ipak našao pa osnovao stranku, a nitko ga ne razumije u njegovoj silnoj ingenioznosti. Jest glup, jest ridikul, ali kada se radi o siru i vrhnju...tu se slažemo.
Danas sam još k tome našla super stranicu sir i vrhnje od koje su mi narasle zazubice. Design stranice neodoljivo posjeća na stoljnjake kakve je imala moja baka (znate one plastične sa cvjetnim uzorkom). Na stranici sam osim curenja slina na recepte i slike, imala priliku saznati zanimljivu statistiku o kumicama i tetama na placu.
Kaže njihovo istraživanje provedeno na zagrebačkim tržnicama, da mljekarica u prosjeku mjesečno zaradi 3 523 kuna. Moram to pokazati svom mužu koji je na svom bivšem radnom mjestu sa VSS zarađivao manje od toga. Možda da u kroničnoj besparici dignemo «kredu» kupimo koju kravicu i bacimo se u biznis? 
Ako kliknete link «na tržnici» dobijete slike sa placa, a svaka mljekarica ima svoju «stranicu»... Šta ti je 21. stoljeće! I eto za kraj da podijelim sa vama moje najdraže načine konzumiranja sira i vrhnja...Broj jedan na ljestvici zauzima sir i vrhnje sa toplim kruhom, domaćim paradajzom (pardon rajčicom) i domaćom «mrtvom prirodom» (tu nisam izbirljiva...može šunka, može špekec, može kulen...). Drugo mjesto zauzima bučnica moje mame sa sirom prelivena vrhnjem. A treće mjesto sir i vrhnje kao sastojak u štruklima. Sve niskokalorično i uopće ne deblja. Eto, sad sam gladna...

Post je objavljen 03.09.2004. u 15:15 sati.