Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glup

Marketing

GOTOVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Evo, prije nego se zaputim na pijanku, osjećam moralnu i svaku drugu obavezu da napišem i ovjekovječim ovo iskustvo i na blogu.
Naime, danas sam položila prvu godinu, sutra se idem upisati u drugu!
Ma ne mogu vjerovati, doduše jako sam puno za to žrtvovala, ali ono... I pohvalit ću vam se sa svojim ocjenama, evo tu malo niže! Većina ljudi na mojem faksu ne želi pričat o ocjenama ako nisu petice, ali ja sam na svoje trojčice do bola ponosna, eee!!!! A pismeni i usmeni su tako protekli da to nije moglo biti ništa drugo nego Njegova providnost. Bila sam s frendicama na usmenom, smiju se one meni kako sam pobožna prije ispita, a ja njima - samo se vi smijte, vidjet ćete da ćemo zbog ove molitve i proći! E, i tako je i bilo. Nismo pojma imale, ma ono katastrofa, trema nas uhvatila i nismo ni zucnut mogle... A frajer nas počastio s trojkama.
Doduše, kad mi je upisivao ocjene u indeks, rekao mi je - kolegice, savjetujem vam da si prođete anatomiju još jednom. Trebat će vam u životu.
Kad smo sve tri izodgovarale, dao nam je do znanja da je ocjena bila pokonjena. Ono, baš nas je posrao. Malo sam se šugavo osjećala.

Tako da je danas pala i odluka - NIKADA VIŠE neću izaći na ispit a da nisam sto posto sigurna u to da znam dovoljno za prolaz. A u ovih mjesec dana, odvojit ću još nekoliko i za tu anatomiju, da naučim ono što nisam.
Inače, tip je doc.dr Dubravko Jalšovec, radi kao torakalni kirurg u Klinici za plućne bolesti. I od danas mi je uzor. Nikad neću zaboraviti ono što je danas rekao. Doc. Jallšovec, ako ćete IKADA ovo čitati, do groba sam vam zahvalna! Ne na ocjeni, već na pouci!

Moram vam još nešto reći. Kad sam upisivala ovaj faks, dvoumila sam se između medicine i filozofskog. Jezici su mi oduvijek ležali, išla sam i u jezičnu pa je bilo logično da nastavim s njima... ali par dana prije upisa, odlučila sam se za medicinu. I tako mi je drago, o kako mi je drago, da sam student tog fakulteta! Kako je kratko trebalo da mi medicina postane i više od posla, ona mi je i hobi. Ma obožavam medicinu. A kao i svaki nadobudni student, ganjam prosjek. Evo što sam "uganjala":

medicinska biologija 3
socijalna medicina s uvodom u medicinu 4
palijativna skrb i rehabilitacija onkološkog bolesnika 5
fizika 1 i biofizika 3
prva pomoć 5
medicinska kemija i biokemija 2
anatomija i klinička anatomija 3


Mislim ono... nikada dosad nisam pripadala onima s donje strane prosjeka, uvijek sam, ako ne najbolja, onda bila barem među najboljima. Gledam ove svoje ocjene i znate kaj ću vam reć?

I feel good...

Post je objavljen 02.09.2004. u 19:10 sati.