Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/axhind

Marketing

Sram te bilo! Pa ti nesto i znas

Zasto je ok hvalit sportase i govorit da su oni puno bolji od ostalih a to isto radit za ljude koji su puno ucili i istrazivali nije?? Zasto je toliki tabu reci da neko zna vise od ostalih??? Evo bas gledam na forumu, a i okolo u zivotu. Cim se spomene znanje i da netko vise zna odmah svi izbace bodlje i pocne pljuvanje. Te prepotenta budala, te neznalica na egotripu i tako dalje. Uopce mi nije jasno zasto je tako cudno da neko zna nesto bolje od vecine ostalih??? I sta je tu uopce negativno??

Pa k vragu radje odem kod doktora (koji o medicini zna vise nego sto ja imam pojma i da ima) kad sam bolestan nego kod neke babe vracare koja ima pojma koliko i ja (dakle ni najmanje ). Zasto bi se sada tu trebalo osjecat manje vrijednim ili ista takvo??? Pa sasvim je prirodno da neko ko studira 6 godina medicinu zna o tome vise nego ja. I ja (nadam se barem) znam vise fizike i kemije od vecine. Isto tako ta vecina ima neka svoja polja u kojima je bolja. Nista cudno. A ipak se ljudi odmah naroguse cim se proba podijelit svoje znanje. Odmah se pojavi osjecaj manje vrijednosti iz nekog razloga.
Ustvari je po mom (skromnom) iskustvu ovo izrazenije kod niskoobrazovanih nego visoko obrazovanih. Neznam kako je drugima ali sto vise studiram to vise kuzim koliko malo znam. I nije mi nikakav problem sto netko nesto zna bolje od mene. Ma to mi je super odem kod te osobe i pitam i rijesen problem. Uvijek je lakse pitat nego se pravit pametan pa nekakvu glupost napraviti. Pgotovo kad se nesto novo uci :)

Bah ko zna mozda u psihologiji ima i o ovome i treba samo naucit nju i prestat se cudom cudit. :)

Post je objavljen 16.05.2004. u 14:28 sati.