Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dangerousgoods

Marketing

Pricalo se do dugo u noc. Mjesec je bio pun I bilo je prekrasno sjediti vani I imati osjecaj kao da si u svom vlastitom malom svemiru. Pitao sam kad ce ceremonija. Rekli su mi mozda sutra, akoToko Adat, alias Rodolfo, ozdravi. Jer u tijekom ceremonije niko nesmije biti bolestan. Rodolfo je primjetio krv u mokraci I stolici.
“A zasto ga ne odvezete doktoru?’ – pitao sam.
“ Zato sto mu to nebi pomoglo.” – odvratio je Joao.
“???” – opet ja.
“ Zato sto to nije od bolesti, nego ga je neko urekao, a tu doktor ne moze pomoci. Samo mudrac iliti nadrilijecnik koji ce otjerat zle cini.” – uzvrati Joao.
Nisam nista rekao. Bilo je vec skoro dvanaest I vrijeme za spavanje. Na vrata moje vile, su iza mene stavili jednu pregradu na vrata da nemogu svinje I psi unutra. A za ostalu stoku sitnih zuba kao zmije, stakori, gusteri, pauci I komarci – jedina protekcija je bila – A sta ti Bog da…….Legao sam na pod. Do jutra nisam oka sklopio. Tek ujutro sam zaspao, a kad sam se probudio trebalo mi je peatnaest minuta da se dignem, od bolova u ledjima. “ ajde, ajde….” , tjesio sam se…”ljudi placaju za avanturisticki turizam, a vidi mene djabe.”. Nedjelja je ispred nas. Danas ce mi objasniti kako se trebam ponasati za vrijeme ceremonije I sta nas sve ceka………..aj


Post je objavljen 01.09.2004. u 08:39 sati.