Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ma3ca

Marketing

MALI MUŠKI POROCI

Rijetko će koji muškarac će pred ženom koju zavodi biti iskren glede svojih poroka. Pokušat će minorizirati hektolitre piva koje ispija s prijateljima i svesti ih na «jedno pivo uz ručak», smanjit će unos nikotinskih štapića u njenom društvu (ako je dotična nepušaćica), bar u prvim tjednima veze, a svoje prošle veze neće naravno ni spominjati. Neurednost, šlampavost, opsjednutost seksom, duvanje, ispuštanje glasnih plinova u društvu prikrit će koliko god najbolje može, ali NIKAD, BAŠ NIKAD, neće otkriti svoju ovisnost o čokoladi.

Zašto? Zato što navedeni slučaj nije opisan u ženskim časopisima (uvijek se spominje ženska opsjednutost čokoladom kao zamjena za seks), stvar deblja i nije uopće macho. Muškarac se osjeća pomalo feminizirano i tu svoju ovisnost skriva k'o zmija noge. Ali s novim trendom i «Metroseksualcima» to je valjda postala prihvatljiva, a možda i poželjna osobina modernog muškarca.

E pa sad s obzirom da vi i ja i nismo u nekoj friškoj vezi (prošlo je četiri mjeseca otkad smo se upoznali) i da sam ja muškarac koji prati najnovije svjetske trendove, došlo je vrijeme da otkrijem sve karte. JA sam osoba A – ovisnik o čokoladi. Doduše, sad na odvikavanju - već 3 tjedna ni kockice. Razlozi: povišeni trigliceridi u krvi i povišena tjelesna težina. I nije mi lako, jer dječje zalihe koje su bake i dede popunili prošli tjedan još uvijek stoje u frižideru, netaknute. Baš sam prije pola sata klincu otrgnuo cijelo rebro Milke s lješnjacima. Instinktivno sam i sebi otrgnuo dva i prinio ih ustima, ali sam se u zadnji čas trgnuo iz transan i sa suzom u oku vratio je u frižider.

Nesretna odluka o čokoladnoj apstinenciji poklopila se s mojom odlukom da dosljedno poštujem Zakon o 0 promila i time državi uskratim prihode od raznih poreza. Da već skoro tjedan dana ni kapi piva, gemišta i ostalig kapljica, ali ni čokolade. Možete li zamisliti koje su to muke????

Ako ne možete, evo vam kraći opis istih:

Osjećaj koji me prožima: tupost (nema onih valova sreće nakon pojedene table čokolade)

Apstinencijska kriza: kao odvikavanje od cigarete pa još duplo

Misli koje me opsjedaju: Čemu živjeti ako ne smiješ jesti čokoladu (i popiti čašu piva pa sjesti u auto s 0,3 promila)?


Post je objavljen 30.08.2004. u 22:12 sati.