Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavibrak

Marketing

Omjer ljubavi

Toliko godina evolucije, a ostali smo-životinje!
Ne mislim, pritom, ništa loše.
Trenutno razmišljam o našim animalnim instinktima, kojih, najčešće, nismo svijesni, prilikom izbora partnera.
Što mislite, koji omjer struka i bokova treba imati osoba koja vas seksualno privlači?
Dečki, ne mislim na mjere 90-60-90 :)
Omjer struk-bokovi dobiva se tako da se podijeli najuži dio struka, odmah ispod rebara, s najispupčenijim dijelom stražnjice (sko želite, načinite pauzu kako biste se izmijerili :))
Idealan rezultat, za žene, iznosi 0.7, a za muškarce 0.9!
Ne očajavajte ukoliko niste baš u toj kategoriji, privlačnost ovisi i o mnogo drugih faktora o kojima će, neki drugi put, biti riječi.
S evolucijskog i sociobiološkog gledišta ovaj nalaz ima svoje pokriće. Naime, omjer ovisi o načinu na koji se mast taloži u tijelu.Žene i muškarci se ne debljaju na istim mjestima, zar ne?
Taloženje masti, pak, ovisi o hormonima. Estrogen i progesteron daju ženi "ženski izgled", a testosteron daje "muški izgled".
Omjer struk-bokovi nam, posredno, govori o plodnosti i zdravlju žene i muškarca. Znači, biramo osobu s kojom su najveći izgledi da ćemo imati zdravo i živahno potomstvo.
"Plodite se i množite" :)
Meni je sve to bilo "mutno". Imalo je rezona, ali me zanimalo u kojoj mjeri to utječe na nas.

Da skratim priču, na faksu sam napravila istraživanje. Djevojkama sam prikazala slike muškaraca kojima je kompjuterski reguliran omjer, koji je išao u rasponu od 0.7-1.0. Varirala sam i težinu muškarca tako da je svaki omjer imao svog "nositelja" u kategoriji mršavih, prosječne težine i krupnih muškaraca. Dakle, sveukupno je, djevojkama, prikazano 12 muškaraca.
Broj djevojaka koje su procjenjivale fizičku privlačnost muškaraca bio je stotinjak i čak 70% ih je, kao najprivlačnijeg, izdvojilo muškarca prosječne težine s omjerom 0.9!!!
Najneprivlačniji su bili muškarci omjera 0.7.
A na prvu je masa cura izjavila da ne mogu odabrati najprivlačnijeg, da su neki muškarci identični i odlučile su se, na kraju, po principu "Pa, što ja znam , recimo ovaj".

Zbog čega ste u vezi sa sadašnjim partnerom?

Lijepe oči, dobra stražnjica, inteligencija,duhovitost....

Ili, možda, nešto čega niste niti svijesni?!




Post je objavljen 16.05.2004. u 15:00 sati.