Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Jegulja, Margaret Thatcher i Ol' Blue Eyes (tj svasta udrobljeno)

Sjeca li se netko Erica Moussambanija, poznatijeg pod imenom Eric Jegulja? Na zalost, nije se uspio kvalificirati u Ateni zbog nekog bizarnog razloga u vezi fotografije u putovnici. 100-metara slobodnim stilom: koliko mu je ono trebalo da dodje do cilja? Mislim da mu je izmjereno najsporije vrijeme u povijesti olimpijskih igara (1 minuta i 52 sekunde). Nije vazno, vazno da je uspio zavrsit zapoceto. Nekako mislim da bi se Paula Radcliffe mogla malo ugledati na njega. Sjecam se da sam citala u kakvim sve uslovima nije trenirao, da nikada nije ni vidio ogroman olimpijski bazen prije dolaska u Sydney 2000. Ma, eto ti underdoga. Jest da je Ian Thorpe em sampion, em izgleda toliko dobro da se vec moram zabrinuto pitati jesam li ja to postala potencijalni cradle snatcher, ali samo je jedan Eric. Zbog ne-dolaska u Atenu misli se prestat bavit plivanjem. Zanimljivo da su ga nakon Sydneya zapljuskivali sa darovima, sponzorima i slicnim gestama (tipicno!), da bi onda pao u zaborav. E, da, ovo je totalno nebitna cinjenica: Eric dolazi iz Ekvatorijalne Gvineje, iste one Gvineje u kojoj je Mark Thatcher (Thatchericin sin) navodno pokusao potpomognuti puc, o cemu se tu trenutno bruji na veliko. Kako bilo da bilo, usao je u legendu, barem u mojim ocima (Jegulja, ne Mark).

Bit ce zanimljivo slijedeci ponedjeljak, kada se na Channel 4 prikaze dokumentarac o tajni Frank Sinatrinog ljesa. Tootsie roll bomboni, prsten Mie Farrow, vrecica puna kovanica od 10 centi, upaljac i flasa Jack Danielsa: sve su to stvari koje su, navodno, stavljene u Ol' Blue Eyes-ov ljes, a koje imaju dublje znacenje i objasnjenje. Hm, hm... U sinopsisu za program kazu da upaljac nosi neko mafijasko znacenje. Hm, zar nije to otpiljena krvava konjska glava u krevetu?

Maraton apdejt: slijedeci tjedan saljem prijavnicu. Naravno, postoji mogucnost da me odbiju jer imaju sistem nasumicnog izvlacenja, pa kog izvuku, taj sudjeluje (prijavi se oko 100,000 ljudi, a 45,000 je mjesta). I zeza me desno koljeno, uvijek pocne boljet nakon 7. kilometra. Damn!

Post je objavljen 27.08.2004. u 10:41 sati.