Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Kelly Watch the Stars (onak, bezveze)

Ma, mislim, tipicno. Blizi se zadnji praznik u UK prije Bozica (zadnji ponedjeljak u kolovozu). Shodno sa time, vec nas se plasi sa neopisivim kaosom na cestama, prugama, zracnim linijama (aj, barem je British Airways odlucio da ipak NECE strajkat na taj dan). Velim, tipicno, jerbo nas za svaki praznik ovako fino 'operu': sve samo neke alarmantne vijesti tipa "nemojte putovat" (alo, pa praznik je, stas' doma trunut), "pocnite putovat u 2 ujutro" (aha, where's the fun in THAT?), "nemojte ici u popularna turisticka mjesta tipa Brighton" (ne, nego gdje ce??). Mislim da zapravo Britanci uzivaju u ovakvom scenariju. Recimo, da sve bude OK i da nema nikakvih reportaza o radovima na pruzi, manjku prtljaznog osoblja na Heathrowu, guzvama u Brightonu, to ne bi bio tipicni britanski praznik (bank holiday). Jos fino samo fale ona najtipicnija razglabanja o vremenu ("The great bank holiday washout" je jedna od popularnijih naslova; drugi je "The great bank holiday getaway" i "Chaos on the roads").
Tradicionalno se za taj bank holiday weekend odrzava i poznati Notting Hill Carnival, dogadjaj koji je poceo jos 1964., a organiziran je bio od strane emigranata sa Kariba (Trinidad).
Inace, karneval je urnebesno zivopisan i raznobojan i zna se sjatit po milijun ljudi (prije par godina organizatori su imali problema sa sigurnosti jer se desilo ubojstvo), a postoje i razlicite discipline koje se nagradjuju. Prije kojih 30-ak godina ti karipski emigranti su se dosta naseljavali u Notting Hill dijelu Londona (zapadni London), gdje je bilo jeftinih stanova. Aj ti sad pokusaj kupit ili iznajmit nesto tamo pa da vidis kako ces skliznut u debeli minus u milisekundi. To je sad jedna od elitnijih cetvrti Londona u kojoj je tesko naci za kupit ista vece od kutije za cipele ispod milijun funti. Jedino ce ova yours truly trunut na poslu i preko ovog praznicnog vikenda.

Post je objavljen 25.08.2004. u 10:59 sati.