Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ma3ca

Marketing

0,00 promila

PROLOG
Lijepo sam ja govoril prošle godine, al me nitko nije slušal: Ljudi, pa kaj će vam opet HDZ? Ali pamet kratka odlika valjda je nas Hrvata. Pa ipak nas je 90% katolika, a kršćanski je oprostiti, pa smo i mi u skladu s tim oprostili HDZ-u grijehe njegove kao što je i On (mislim HDZ) nama oprostio nevjernost našu.

Ali ZNA SE ne prašta lako. Vratio nam je duplom mjerom za izdaju 3. siječnja i odlučio nas kazniti kaznom teškom, tamo gdje nas najviše boli: po džepu!



Od prekjučer sam želio biti sluga pokorni. Nalijepio sam naljepnicu, uredno se zavezao, upalio svjetla i krenuo na posao, čvrsto vjerujući u Zakon i njegovu pravičnost. Ali pao sam već na ručku, na ćevapima. Pa nemreš pojest porciju dobrih šiš ćevapa kod Čingaća i to onda ne zalit malim Ožujskim.

I tako sam pao već prvi dan. Jesenti, vidim ja da se to u praksi ne da sprovest. Ma još mi vožnja pod svjetlima i pojas me tak ne steže, ali ta mala piva mi nikak ne ide iz glave. Još će ispast da zagovaram alkohol i vožnju! Bože sačuvaj! Ali jedna mala ili velika piva nije takav grijeh ili čaša vina. Ne želim se stvarno osjećat kriminalac kad popijem jednu čašu i sjednem u auto, jer to nisam. I tak gruntam ja već par dana o svemu tome i padne mi napamet genijalna ideja. Vratimo mi našoj bajnoj Vladi istom mjerom: po džepu!

Fakat, odreknimo se alkohola na mjesec dana, ne pijmo ni kad vozimo ni kad ne vozimo, ni doma ni u bircu, a ni na poslu!!!! Na taj način «oštetit» ćemo proračun za nekoliko desetaka milijuna kuna, što od trošarina na pivo i alkohol, što od PDV-a.

Ja ću svojim primjerom prednjačiti: od sutra k'o u korizmi: 40 dana ni kapi alkohola!


Post je objavljen 21.08.2004. u 19:15 sati.