Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal

Marketing

Psycho Hack (prolog): Seciranje sivih stanica

U traženju samog sebe u otvaram još jednu rubriku. U ovim blogovskim vremenima uviđam da nisam dovoljno koncentriran na samo jedno područje pisanja. Mene sve veseli, ali sam kao i svi podložan trenutnim interesima, dobu dana i količini motivacije, ali nekako mi je stalo da se moj blog čita. Vama nije? Pa što radite onda ovdje?
Nisam perfekcionist no nedostatku smislenijeg rješenja podijelio sam svoj blog na rubrike, s linkovima kako bih potencijalnim čitateljima olakšao traženje tema koje ih zanimaju. I meni samom je lakše organizirati misli. Ali... dobro...
Psycho hack je namjenjen seciranju nevidljivih ali postojećih pojmova u vjetrovitim sinaptičkim olujama našeg uma. Hrabrost, Ego, Ljubav, Očaj, Ponos, Stav, Odnos, ... to su samo neke od tema o kojima ću pisati u Psycho Hacku.
U zadnjih nekoliko godina naučio sam nešto malo o ljudskim osobinama, važnosti emocija i pozitivnom razmišljanju. To mi je osobno pomoglo u prevladavanju vlastitih sumnji, pronalaženju svojeg mjesta u vlastitom životu. Želim biti dio rješenja a ne dio problema. Nije mi važno koliko ću dana imati u životu, već koliko ću života imati u jednom danu. Za mene najvažnije stvari u životu (ljubav, obitelj, prijateljstvo...) nisu besplatne, naprotiv, neprocjenjive su. Sam sam sebi dokaz da čovjek može raditi na svojoj izgradnji. Ovo nije samohvala! Ja sam ionako manje važan, i manje pametan od mnogih drugih ljudi, ali sam bolji nego sam bio jučer, nego prekjučer, nego prošle godine... Gradim sebe u odnosu na sebe. Ako je nekome to glupo, u redu je, ima pravo. No ako samo jednoj osobi dotaknem život u pozitivnom smislu, tada znači da se isplatilo.
"Živimo od onog što dobivamo, ali život gradimo od onog što dajemo" - Winston Churchill

Post je objavljen 15.05.2004. u 04:22 sati.