Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal

Marketing

Mind Twister (4): Prodor

Kad osjetiš u jednom trenutku napon energije stvari se pokrenu na bolje. Promišljanje, malo papira za vizualizaciju, cilj, plan, odluka, akcija. Jednostavna deviza da danas živimo posljedice naših jučerašnjih odluka lako se transponira kroz vrijeme. Sutra ćemo snositi posljedice ili brati lovorike zbog onoga što odlučimo danas. Ponovimo li to nekoliko dana zamah nas tjera dalje. Prodireš, rješavaš, grabiš. Pozitivna strana života ima daleko bolja krila od mraka i osjećaja beskorisnosti. Ako ti je mrak pališ svjetlo, ako dobiješ limun napraviš limunadu, ako imaš problem razmišljaš o riješenju.
Kao što sam jučer pisao dan je bio sjajan, mislim naravno na petak. Sve se odvijalo kao po loju. Valjda nisam ni gledao ružne stvari. Bit će ovo sjajan vikend, bar za one koji misle dovoljno vremena odblogirati, malo razmišljati o sebi i o sjajnim ljudima kojima su okruženi. I za one koji će povući crtu, zbrojiti i oduzeti, napraviti bilancu i od toga napraviti startnu točku za novi život.
Primjetio sam nekoliko blogova sretnih ljudi, pozitivnih ljudi. Dobra inspiracija. Na žalost, mnogo je onih koji su u problemima, depresiji i bez perspektive. Vjerujem u te ljude, jednom će i oni napraviti svoju limunadu, upaliti svjetlo u mraku i zagaziti dalje. Neuspjeh sačinjava stepenice našeg uspona i svako svjetlo koje upalimo u životu zaista se najbolje vidi u mraku. Odavno već ne brinem da će baš meni pomoći vlada, župnik, predsjednik ili šef. Oni naime rade za sebe, ne očekujem da će raditi i za mene. Svoj ću prodor prema naprijed napraviti sam, povučem li samo jednu osobu sa sobom bit će to uspjeh. Prodor se radi brzo samo za neke ljude pripreme traju toliko dugo da više i ne vjeruju u to. Najteže se loše osjećati prvi put. Kasnije sve postaje navika. No, uvijek ima nade, uvijek smo u nečemu bolji od drugih. Svatko može biti pobjednik.
Stvaranje pozitivnog stava je teško, ali, bože moj- što je lako?

Post je objavljen 15.05.2004. u 01:42 sati.