Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/getoverit

Marketing

insomnia...

Opet nisam spavala cijelu noć i sad sam ljuta, odlučila sam nekako ostati budna cijeli dan pa da vidimo kako mi se neće spavati...
Izdvojila sam jedan ulomak iz knjige "Moć ozdravljenja je u nama"odLouise Hay:

Misli koje smo odabrali misliti, alat su kojim oslikavamo platno svoga života.
"Sjećam se trenutka kad sam prvi put čula da mogu izmjeniti svoj život ako sam voljna izmjeniti način mišljenja. To je za mene bila prilično revolucionarna misao. Sljedbenici u učitelji Znanosti Uma bili su prvi koji su mi rekli da moje misli oblikuju moju budućnost. Iako nisam shvaćala što to znači , u meni je nešto zatitralo. Taj pojam dodirnuo je onaj dio intuicije koji nazivam unutarnjim glasom.
Počela sam slušati što govorim. Postala sam svijesna samokritiziranja i pokušala to prekinuti. Počela sam ponavljati potvrdne izjave bez pravoga poimanja što one znače.
Shvatila sam da imam moć da promjenim način života, ako sam voljna i želim promjeniti način mišljenja i napustiti modele koji me drže zarobljenu u prošlosti. Kada to uistinu želimo možemo potpuno izmjeniti misli, tjelo i život.Ako je sve što činite to da si govorite kako ste glupi ,loši,ostajete zatvoreni u prošlosti. Ako se želite mjenjati , potrebna vam je podrška vlastite ljubavi.

Svakoga dana recite što želite u životu. Recite kao da to već imate.
Vjerujem da misao ,izgovorena riječ ili rečenica , izlazi iz nas prema zakonu uma i vraća nam se kao iskustvo.
Postoji ogromna moć izgovorene riječi , a mnogi od nas toga nisu svijesni.

Naša podsvijest ne prosuđuje. Prihvaća sve što kažemo i stvara u skladu s našim vjerovanjima. Ona uvijek kaže da. Naša nas podsvijest dovoljno voli da nam dade sve što izjavimo. Ali mi možemo birati. Odaberemo li loša vjerovanja i stavove, pretpostavlja se da to i želimo.Podsvijesno nam daruje to što želimo sve dok ne promjenimo misli, riječi i vjerovanja. Ustvari nismo nikad onesposobljeni jer uvijek možemo ponovno birati. Postoje milijarde i milijarde misli između kojih možemo birati.
Naše podsvijesno ne razlikuje istinito od lažnog, dobro od lošeg.
Dakle, ne omalovažavajte se! Ne govorite: "oh, kako sam glup!" jer će to vaša podsvijest usvojiti i nakon nekog vremena tako ćete se i osjećati. Ukoliko to ponovite nekoliko puta, vaša će podsvijest to usvojiti kao vjerovanje.
Podsvijesno nema smisla za humor. Za vas je vrlo važno da to znate i razumijete. Ne možete se šaliti na svoj račun i misliti da to ništa ne znači. Vaša podsvijest prihvaća to kao istinu, bez obzira što to vama djeluje simpatično i smiješno.
Također ne podcjenjujte druge. Podsvijest ne razlikuje vas od drugih. Čuje riječi i vjeruje da govorite o sebi. Idući put kad nekoga poželite kritizirati , upitajte se zašto sebe smatrate takvim. Vi u drugima vidite samo ono što ste vi. "

Luda ta podsvijest,a? Sad si idem reći da sam lijepa.....kissić!


Post je objavljen 18.08.2004. u 06:18 sati.