Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinach

Marketing

Volim vjetar. Pogotovo ga volim noću. Mogu satima stajati na terasi,ili vani i pustit ga da ide kroz mene...da mi mrsi kosu, trepavice... A ja stojim...gledam kako svjetla negdje u daljini i trepere i razmišljam. Najčešće pokušavam pogoditi kaj ljudi sve u ovom trenutku rade. Možda se netko svađa..netko se smije svim srcem...netko se zaljubljuje..netko prekida. Upravo je začet novi život, upravo je netko umro :( ... i onda se trgnem i sjetim svog života...i osjećam se tako maleno u tom trenutku, kao dio ogromnih puzzla, onaj dio koji ne možeš odmah naći, a možda je baš ključan. I osjetim se tad sretno. Jer mogu tu stajati i pustiti da mi vjetar mrsi kosu.
Tako sam i danas...maloprije. Zapravo, držala sam se podalje frižidera. Zadala sam si još jedan test volje- izdržati par dana na nekakvoj dijeti...malo sam se popunila od posljedica recentnih emocionalnih napora :) i sad vježbam. karakter,naime. i otišla sam stat kraj prozora pustiti da mi vjetar mrsi kosu. Kaj nije iznimno pametno bilo jer mi je kosa mokra. Naime, čekajući da proradi Blog da istresem kaj me muči, oprala sam i kosu. Zapravo, sjedila sam u kadi, pustivši vruću vodu da mi teče po stopalima. To me opušta..neki boksaju vreću ,a ja puštam vrelu vodu po stopalima.
I sjedim tako...razmišljam..moglo bi konačno sve ići svojim tokom, ali MOJIM tokom, onako kako ja želim. I onda sam zaključila da je došlo vrijeme da me nikaj ne muči..pa sam vam sad samo došla otkriti tajnu:

Ljubav se nalazi onda kada je ne moraš dati. To je osjećaj velikodušnosti i dobrote koji nitko ne može iznuditi. Ljubav je prava samo onda kada je čovjek daje iskreno, bez ostatka. Nema sile, zakona, prinude koja bi mogla nekoga nagnati da voli. Ljubav se ne namješta, ona se slobodno nalazi i jednako tako slobodno daje.
Prava je ljubav kao kovina koja se testira na vatri. Pravi vatrometi zle kobi okružuju nas posvuda, svaki dan. Zar to znači da trebamo voljeti samo onda kad je to moguće? I kao što srebro ili zlato stavljamo u vatru da bismo od njega dobili ono što želimo, tako i ljubav povremeno treba staviti u vatru kako bi ona postala čišća, plemenitija i dublja. Kako bi postala sjajnija i jača.


You may say Im a dreamer,
but Im not the only one,
I hope some day you'll join us,
And the world will live as one.





Post je objavljen 16.08.2004. u 23:52 sati.