Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marita

Marketing

Krivnja

Pokleknula sam neki dan sama pred sobom i svojim uvjerenjima i bila neiskrena. I od tog trenutka osjećam se loše, slika mi se urezala u misli kao tmuran oblak i ne mogu je se riješiti. Iako sam odmah po nemilom događaju, iskreno priznala što sam napravila, težina krivnje me i danas oblijeva hladnim znojem. Ne oblijeva me val grižnje savjesti zbog postupka već zbog činjenice da je zbog tog postupka došlo zbog mog vlastitog nepovjerenja, nesigurnosti i slabosti. I taj me dio najviše grize, jer sam na njega mogla djelovati. Boriti se protiv svojih slabosti, ali sam poklekla. Trenutak neopreznosti i srušila sam se u vlastitim očima.

SAVRŠENA ŽENA
… po čitave dane i čitave noći trudim se da dobro izgledam, da budem zdrava i pametna.
I da me obožavaju.
I da budem zadovoljna.
I hrabra.
I načitana.
I savršena domaćica,
I fantastična u krevetu,
I da govorim strane jezike,
I da se bavim sportom,
I da poznam umjetnost…
Hoće li me, molim vas, netko zaustaviti?
: : Georg blog - J. Viorst : :


Iako sam istog trenutka dobila oprost, još uvijek se grizem. I osjećam se kao mala djevojčica koja je iznevjerila povjerenje roditelja i sad se srami, najradije bi se zavukla u kut i tamo samovoljno stajala dok me taj osjećaj ne prođe. Možda je krivnja još veća jer je sam dobila oprost i razumijevanje. Možda još više peče jer mi je stalo do te osobe, do povjerenja i razumijevanja. Možda još više boli zato što ta osoba misli da sam dobra osoba. Sjetila sam se tada teksta s Georgovog bloga kojeg vam prenosim u okviru i počela se smijati. Kiselo smijati, a krivnja je ostala. Zato što ne želim dobro izgledati, biti pametna, savršena i obožavana. Ne želim biti savršena domaćica, fantastična u krevetu niti savršena na bilo koji drugi način. Ali želim imati dobar odnos s ljudima, biti u mogućnosti vjerovati im bez straha i grča, iskreno im se otvoriti i vjerovati. Želim biti dobar čovjek. A ovaj moj potez, izuzetno glup i nezreo je pokazatelj da možda ni sama nisam sposobna dati toliko povjerenje koje tražim. I zato se grizem. I zato sam poklekla pred samom sobom. Ono ljepilo je ovog puta pobijedilo i porazilo me, a težak osjećaj ostaje kao podsjetnik.

No kako i loše stvari u životu služe dobrom cilju, tako i ovaj "incident" sa svojom težinom i gorčinom postiže dobre rezultate. Povjerenje mi je izuzetno važno u životu, no poučena izuzetno lošim iskustvima, u meni još uvijek tinja mrvica sumnje koja me ovako neugodno i neočekivano iznenadila. I baš taj loš potez trebao mi je da shvatim neke stvari te još jednom poradim na sebi i ponovo se s osmjehom pogledam u ogledalo.


Post je objavljen 13.08.2004. u 11:54 sati.