Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Trust no-one

Pravda je tradicionalno slijepa i shodno s time, pravedna, jelda? Sve vidi, iako ne vidi, sve fino poslozi i sredi i svi fino sretni i zadovoljni. Geddit? Da slucajno tko ne zucne kako pravda ponekad i nije bas tako slijepa, te da dijeli sakom i kapom onako bez ikakvog reda ili smjera, onako nasumicno. Eh, zato nam je tu dezurni policajac Banksy, koji je proslu srijedu zacementirao 6-metarsku skulpturu pravde preko koje nam porucuje da je pravda, shock-horror, kurva (sado-mazo kozne cizme do koljena, tange i halteri)! Smjestio ju je u Clerkenwell Green u centralnom Londonu (gdje gleda u smjeru obliznje glavne sudnice u Londonu, Old Bailey), a poanta svega toga je ismijavanje britanskog pravnog sistema (zapravo, moglo bi se reci univerzalnog pravnog sistema). Kurva, odnosno Pravda, ima US dolarske novcanice zakacene za haltere, a dolje kod nogu postoji tablica na kojoj pise "Trust no-one". Skulptura je kostala 20,000 GBP, a napravljena je od ciste bronce i tezi 3,5 tone.
Kaze Banksy "It's the most honest depiction of British justice currently on display in the capital. I hope it stays there for good."
Jedino mi nije jasno kako je to sve mogao "tajno" napravit kako pise u novinama. Tri i pol tonsku skulpturu postavit usred noci, mislim, ono... Zar je moguce da je i Banksy dio art establishmenta sa kojim se sprda? Smrc, nista vise nije sveto.



Post je objavljen 10.08.2004. u 10:47 sati.