Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trapula

Marketing

Blogopauza

Naš dični blog.hr već određeno vrijeme radi ljetnim tempom. Dosta blogera trenutno je na ljetovanju, neki poput mene su to već odradili, a neki nestrpljivo čekaju svoj red. Sve je to skupa rezultiralo malim zatišjem na blogu, a ja vjerujem da je ovo zatišje pred buru koja se očekuje kada svi odradimo sezonsko dangubljenje i punih se baterija vratimo ovdje na blog.hr.

Kod bloganja je prisutan jedan zanimljivi fenomen. Čim se bloger pojavi sa novim tekstom, nakon velike pauze, on u tren oka dostiže ponovno prosječnu posjećenost koju je njegov blog imao. Kada su u pitanju druge web-stranice sa redovitim updateima, korisnička se masa istopi u kratkom roku ako nema svježih updatea jedno vrijeme, a vraćanje na staro brojčano stanje zna biti Sizifov posao.
Mislim da je tu prvenstveno riječ o izgrađenom blogerskom personalityju koji privlači određeni broj ljudi, koji posjećuju blog i u vrijeme pauze, čekajući na povratak svog omiljenog blogera.
Identitet koji blogeri izgrade blizak je određenom broju ljudi i oni će biti tu kada se bloger vrati sa svoje blogopauze. How nice.

Anyway, ljetni tempo rada pomalo je zahvatio i moj entuzijazam. Ovih dana mi se jednostavno ne piše, može biti da su to "oni" dani u mjesecu. Tko zna, možda se prebacim na čokoladu i Nutellu do kraja dana ...

Post je objavljen 06.08.2004. u 10:40 sati.