Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maksim

Marketing

Moj odlazak u svijet

Nakon snimanja promotivnog kataloga u Splitu, u društvu svog producenta Mela Busha, šibenski pijanist putuje u London, gdje ce potpisati ugovor o izdavanju prvog inozemnog CD-a.
Na ovoj fotografiji izgledate kao devetnaestogodišnjak. Nitko ne bi rekao da vam je 27 godina. Bit ce to zaista sjajan book - zadovoljno se smješkao britanski glazbeni producent Mel Bush pokazujuci Maksimu Mrvici fotografiju na kojoj je naš pijanist "uhvacen" na splitskoj rivi. I dok je mladi Šibencanin strpljivo cekao nastavak jednodnevnog snimanja, poznati je producent davao upute troclanoj ekipi iz Velike Britanije, koja je prošli petak u Splitu radila promotivni katalog Maksima Mrvice. - Te ce fotografije pratiti izlazak njegova prvog inozemnog CD-a koji bi se, u izdanju diskografske kuce EMI, trebao naci na tržištima od Japana do Amerike najkasnije u ožujku iduce godine.
Katalog cemo tiskati u milijunskoj nakladi i distribuirati ga radijskim postajama diljem svijeta - kaže Mel Bush, koji je u Split doveo Johna Paula, jednog od najboljih britanskih fotografa. "etrdesetpetogodišnji Paul, pred cijom je kamerom pozirao Maksim Mrvica, snimao je neke od najvecih holivudskih zvijezda poput Mela Gibsona i Catherine Zeta Jones, a samo tjedan dana prije dolaska u Split, fotografirao je britanskog prestolonasljednika Charlesa i mladog princa Harryja.
Presvlacenje na ulici
- Vrlo je važno da fotograf osjeti "kulturni ugodaj" iz kojeg umjetnik dolazi, a gledajuci radove Johna Paula, osobito njegove fotografije clanova britanske kraljevske obitelji, vjerujem da je on prava osoba za ovaj posao. Iako Maksim Mrvica ima prepoznatljiv imidž i neosporan glazbeni talent, potrebno je naglasiti i njegovo podrijetlo. Stoga smo cijeli photo session odlucili napraviti u tipicnom mediteranskom gradu, a ti motivi naci ce se u svim Maksovim propagandnim materijalima - objašnjava Mel Bush, koji je radio s mnogim velikim glazbenicima, poput Eltona Johna, grupe Santana, a zaslužan je za svjetsku slavu violinistice Vanesse Mae.
Osim britanskog producenta, višesatno snimanje na atraktivnim lokacijama u samoj jezgri Splita budno su pratili producentica i menadžerica EMI-ja, Arabella Christian, te splitski skladatelj Tonci Huljic, na ciji je poticaj i pocela inozemna karijera mladog pijanista.
- Maksimu sam prije dvije godine obecao da cu ga pokušati dovesti na strano tržište i, eto, to se polako ostvaruje. Dovršili smo 60 posto materijala, koji se u cijelosti snima u jednom londonskom studiju, a nadam se da cemo do Božica biti sasvim gotovi, barem s ovim glazbenim dijelom. Rijec je o albumu klasicne glazbe s ponešto modernog ritma, a osim nekoliko mojih skladbi, vjerojatno ce biti uvršteno djelo još jednog hrvatskog autora, "Ples barunice" Frane Paraca, koje je Maksim svirao na londonskoj prezentaciji ovo ljeto. I Mel, s kojim sam suradivao na stvaranju ženskog gudackog kvarteta Bond, kojima upravo izlazi drugi album, od projekta s Maksimom ocekuje mnogo.
Naime, dugo se dvoumio izmedu Mrvice i jednog grckog pijanista, cuda od djeteta. Godinu dana sam ga nagovarao da odustane od svoje zamisli i "uhvati" se Maksima, uvjeravajuci ga da je on svjetski potencijal. I nisam pogriješio - uvjeren je Tonci Huljic, dodajuci kako je kompletna snimateljska ekipa prvi put u Splitu i oduševljena je ljepotom grada. Pogotovo Peristilom i Getom, gdje je vec u petak prijepodne snimljen najveci dio materijala. A u radnoj šetnji splitskim ulicicama uživao je i Maksim Mrvica koji doputovao iz svog rodnog Šibenika.
- Morao sam satima mirno stajati, ali nije mi bilo naporno. Iako sam se nekoliko puta presvlacio, i to doslovce na ulici, no i to je dio ovog posla. Najvažnije je to da u svog producenta i menadžera Mela Busha imam potpuno povjerenje - kaže Maksim Mrvica, koji ovih dana putuje u London na svecano potpisivanje ugovora s diskografskim gigantom EMI.

Post je objavljen 06.08.2004. u 00:53 sati.