Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Od cudaka do ludjaka...

Posto se UK smatra zemljom ekscentrika i cudaka, evo jedne tipicno britanske opsesije: trainspotting. Cak ne znam ni prevest na rvacki. U principu, jako popularan hobi medju nerdovima i geekovima. Kad sam se tek bila doselila ovdje, jedan frend mi je cijelu vecer objasnjavao taj velebni fenomen, a ja si u sebi mislila, u, sto me zajebava i bulazni mi tu o nekim trainspotterima. A kad tamo, ispostavilo se da je pricao zivu istinu. Dakle, trainspotteri su specificni ljudi: jednostavno obozavaju zeljeznice i vlakove. Trainspottera mozete zamijetiti obicno pri kraju zeljeznickog perona: obucen je obicno u kabanicu (ljeti dobro dodju i kratke hlace), u rukama mu mala biljeznica i olovka, oko vrata dalekozor. I stalno nesto piskara. A piskara brojeve vagona, kompozicija i tome slicno. Ima i godisnjih skupova trainspottera, gdje mogu razmjenjivati ideje, druziti se, porazgovarati o zadnjim krikovima u tom hobiju. Da mi je znati ima li ih u zemlji Rvackoj!

Da ne ispadne da pricam samo o originalnom izvoru rijeci "trainspotting", evo jednog kviza kojem mozete pronaci sebe. Ispadoh Tommy. I to nakon pokusaja varanja i rjesavanja kviza 2x zaredom. Nista nije pomoglo. Kaj ne krepa on na kraju od toksioplazmoze? How cool is that, ha?

Ona zenetina od sekretarice u Nogometnoj organizaciji je unajmila Maxa Clifforda kao PR agenta. Maxa uvijek unajme takvi anonimusi koji odjedanput dodju na naslovne stranice (njoj sad nude oko 750,000 GBP) i koji onda neizostavno prodaju svoju kiss'n'tell pricu tabloidima (tipican takav naslov bi glasio nesto kao "He was an animal in bed, would sniff cocaine and wanted to hire a prostitute to entertain us". Pa, vidim ja, dok je toga, ne trebamo se bojati gladi, globalnog zatopljivanja, rastucih kamata i Toncijevog godisnjeg odmora na Barbadosu. Zivjeli!

I za kraj jedna jako vazna stvar: rijesila sam se omce oko vrata zvana T-Mobile, koja koma od mob providera! Nikad vise! The future is bright, the future is Orange.

Post je objavljen 06.08.2004. u 08:50 sati.