Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal

Marketing

Homo addictus (3): Osvježi se!

Jednom sam gledao nešto na televiziji, ne sjećam se baš što, gdje je netko rekao da kad trebaš pisati a ne znaš kako započeti - samo započni. Nakon dvije-tri rečenice sinapse će se prespojiti i siva tvar će ući u turbulentnu fazu i čitava stvar će početi dobivati smisao. Na kraju obriši prvih nekoliko rečenica i voila! Evo bloga. Dobro je i razgovarati s kompom. On će samo zujati, to nervira. Nervozni mogu lakše napisati novi blog nego letargični.
Mislim da je najlakše pisati onima koji su u bedu i zaljubljenima. Koncentrirani su na to. Najteže je onima koji se dosađuju. Kad ti je dosadno u glavi ti je raspad sistema, nikakva početna struktura interesa nije začeta, ništa se ne prima. Onda, teško je pisati i kad si pod pritiskom da moraš. Danas sam osvanuo na cool blogsima i polako se spuštam prema dnu ljestvice. Osvježi se! Osvježi se! Osvježi se! Pa sam prvo popio pivo. Još dva mjesta dolje. Osvježi se! Tuširanje. Još 3 mjesta dolje. Osvježi se! E onda sam hrabro otvorio novi post i nekako polako iz prikrajka se pomolio sivi gumb i riječ "dizajn".
- Nemoj to pritiskati, čuješ!?
- Ali iframe tag još ne radi dobro...
- Nemoj, moraš osvježiti blog. Osvježi se!
- Ne bi li ipak prvo...?
- Ne!!!!!
- No ajde dobro....
... i u trenutku dok sam malo pogledao na stranu prokleti miš je tko zna kako napravio klik. Već sljedeći trenutak sam veselo gledao u kod predloška. A onda se probudio Homo Addictus. Zadatak je bio jasan: ne mrdaj dok "Quote of the visit" ne počne preuzimati sjučajne citate iz vlastite baze, i nemoj slučajno da ostane na desnom stupcu kako bi se vidjelo da iframe tag ima bijelu podlogu. Ima da je prozirno i da bude lijevo preko backgrounda. E, tu sam doma. Priznajem da sam ispucao nekoliko sati na to, ali kako sam oduvijek njegovao "can-do attitude" bilo mi je gušt, posebno što nisam trebao pisati blog. A i kako da ga pišem kad imam "preča" posla. No kad sam već tu stvorio sam teme i napravio internu navigaciju. Pogled na cool blogse, i još samo 9 mjesta do ispadanja uzrokovao je da brzo otvorim novi post... ako ne znaš kako započeti - samo započni.
Opet sam zadovoljan. "Quote of the visit" radi s lijeve strane, a i blog ide. Sad ću napisati još jedan :) Samo da provjerim radi li... radi! Joj super, sad još moram isfabricirati jednu sliku i smisliti naslov za ovo.
Stvarno, ljudi, započnite i ne odustajte. Ide to! Pa to je samo blog. Ali dobar blog.
Kakvi smo pravi prijatelji ja i moj komp... skupa blogamo cijelu noć.



Post je objavljen 14.05.2004. u 02:34 sati.