Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Italians do it better

Citam u jucerasnjem izdanju The Evening Standarda da su se Talijani pobunili u znak protesta zbog jedne reklame u vagonima podzemne zeljeznice. Naime, reklama prikazuje cerekajuceg debelog mesara koji sjedi u jednom od vagona, okruzen sa gomilom salama i prsuta, a natpis kaze ”Please don’t eat smelly food”. Mala digresija: koja koma kad ti netko udje u podzemnu pa jos jede nesto sto smrdi tipa fish and chips. I ovako nema postene ventilacije, pa kad ti jos nesto ovako zasmrdi, popizdis. Dakle, Talijani vele da se vidi talijanska zastava na nekim od salama i prsuta, te da je to uvreda za svakog postenog Talijana da ih se tako prikazuje. Cak se talijanski ambassador u Londonu pobunio. Vidim sad da te postere podzemna zeljeznica sad polako povlaci iz upotrebe. Iskreno, ja nit sam primjetila talijansku zastavu (e, sad kad gledam sliku u novinama vidim nesto), nit mi je uopce palo na pamet da bi taj mesaros mogao bit Talijan. Gradonacelnik Ken Livingstone je odbio komentirati. Steta sto trenutno ne mogu stavljat nikakve slike jer sam dezurna na poslu pa nemam programa za reduciranje.

E, da, navodno da je ”art terrorist” Banksy (jel se netko sjeca onog stakora u muzeju prirodnih znanosti i slogana “Our time will come”? Pisah o tome krajem svibnja) konacno raskrinkan: neki novinar ga je uslikao u “civilki”, dakle, kad nije bio zamaskiran. Buahaha, sigurno mu se sad tresu gace od straha.

Ako se nekome da, neka si pogleda ovaj sajt o ponasanju u podzemnoj: vecina vas uopce nece umrijet od smijeha, ali za one koji su ikada koristili taj plemeniti transportni sistem ce krepat, garantiram. Oho, vidim da ima i Tube Diary Hotspot. Polako postajem tube nerd, yikes!




Post je objavljen 31.07.2004. u 14:00 sati.