Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/porto

Marketing

GLORIA

Gospođo Magda Weltrusky!

Pratim Vas iz broja u broj u Gloriji, makar više i ne izlazite u zadnjim brojevima, ja vas i dalje pratim. Jednom sam vas pratila na tržnici i nadala da ćete me osjetiti vašim izoštrenim čulima. No niste se okrenuli. No ja znam da vi niste jer znate da ja znam da vi znate da ja znam. Zabrinuta sam za svoju prijateljicu Maju. Naime ona onog svog prekrasnog produhovljenog čovjeka jednostavno ne razumije. Na sajmu ezoterike kroatike bio je jedan isti takav. Dok mi je ona Selma na preporuku Mirnine prijateljice Mire stavljala kristale na kurje oči, taj je samo stajao iza štanda onih Hare Krišna skinheadsa ćelavih, onih o kojima non stop pišu novine da tuku Arape i Cigane što prodaju slike svetaca naših katoličkih ispred katedrale, gledao me svojim prodornim očima. Posle mi je prišao i rekao je on ko Maja i da bi on meni otvorio put do samospoznaje uzdizanjem moje kundalini svijesti i da bi mi orgazam trajao satima. Taman posla rekla sam. Sam mi još to treba - satima. Mene moj Mile pila 10 minuta pa mi dosta. A pila me non stop. Legne na mene i pila, ja se sva ukočim, a on će meni:

- Ooo, opet balvan revolucija, aaaa?

Znam da je mnogo propatio kao dragovoljac, ali me čudi da sve shvaća kao napad i provokaciju. Kad je Maja u suzama priznala Miri, a Mira meni da je onaj krasni čovjek yogi premrla sam sva skroz naskroz.
- Kakav vražji yogi ???- pomislila sam pobojavši se za mog malog Mladena, koji je ko mali stalno gledao medvjeda Yogia na TV. Amerikanci subliminalno djeluju na svoj puk i kontroliraju ga preko genetski modificiranog krumpira. Kad sam pitala malog od Anđele jel' moj Mlađo - Yogi, on mi je odgovorio:

- Ma koji yogi teta, Mladen vam je zadnji junkie.

Odma mi je bilo lakše. Opet se javila Maja. Veli onaj njen dotaknuo je dno. Veli da sad transcendira napredno. Krenuo je u siddhi letače. Veli da levitira po kući i da ga u strahu da ne vide susjedi, da slučajno ne odprha kroz prozor, veže konopcem za felgu od Spačeka. On se samo smiješi, veli, gleda je onim očima punim miline i još joj zamislite veli da je sad spoznao kako ljubav ne veže i kako njome može pokidati sve spone, vezanosti i prepreke. Ona se sada boji da on nema drugu i želi razvod braka.

Kako da im pomognem?

Vaša Adelija

P.S.
A šta je onaj tip mislio kad je reko da je ko Maja?


Post je objavljen 28.07.2004. u 14:26 sati.