Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

DPKM objavio novu besplatnu elektroničku knjigu

DPKM je internet stranica na kojoj su za besplatno čitanje dostupna brojna cjelovita književna djela. Sa najnovijom knjigom, romanom Album fotografija, srpskog prozaika, esejista, novinara i radijskog redatelja Dušana Gojkova , broj ukupno objavljenih besplatnih knjiga na mrežnim stranicama projekta 'Besplatne elektroničke knjige' popeo se na 17.

Album fotografija je knjiga krajnje raspršene kompozicije, u kojoj se izmjenjuju fragmenti sjećanja s fragmentima svakodnevice, poetski ulomci s tečajnom listom, korespondencija s ulomcima razgovora, ali i unatoč tome Album fotografija Dušana Gojkova čita se kao roman.

Glavni kohezivni element jedinstvena je pripovjedačka svijest, kao i konzistentan i jasno naznačen protok vremena. No osim toga ne postoji ništa što bi sve (p)opisane događaje i doživljaje povezalo u smislenu romanesknu cjelinu, kao što i u političko-društvenim zbivanjima, u koja su likovi romana uronjeni, nema ničega suvisloga što bi ih učinilo podnošljivima. Tako na stranicama romana pratimo posvemašnje raspadanje i (individualnog) smisla i (društvenih) vrijednosti koje svoj logičan završetak pronalaze u 'nestanku' glavnog junaka.

Dušan Gojkov je rođen 1965. godine u Beogradu. Školovao se u Beogradu i Londonu. Pripovjedač, esejist, novinar i radijski redatelj. Između ostalog, pisao je za Politiku, NIN, Yutel, Vreme, Borbu, Književne novine, Književnu reč...
Bio je urednik Književne redakcije Radija B92 i Međunarodnog internet servisa B92-OdrazB, nakon čega je prešao na mjesto urednika Dramskog programa radio stanice Politika, i, kasnije, urednika u Dokumentarnom programu Televizije Politika.

Dušan Gojkov je napisao i režirao nešto više od pedeset originalnih drama i radijskih eseja, te dramatizirao za radio i režirao nešto manje od dvije stotine proznih i poetskih djela. Za televiziju je snimio dvadesetak kratkih dokumentarnih filmova. Objavljivao je kratke priče, romane, eseje, putopise, reportaže i teorijske tekstove o radiofoniji. Svojom je prozom zastupljen u desetak antologija suvremene književnosti, kao i u nekoliko hrestomatija esejistike i teorijske publicistike. Živi u Londonu, Parizu i Beogradu.


Post je objavljen 27.07.2004. u 10:30 sati.