Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Pričice za predah

Prošli tjedan je bio iznimno uspješan. Prvo mjesto u Cassandri i prvo mjesto u Draškovićevoj - teško da mogu to ponoviti. Čak me malo puca i euforija. Bit ću iskren: ne osjećam se ništa mudriji nego prije. Jedino što sam dobio malo više poklona nego što sam ih podijelio.

Podijelit ću dobro raspoloženje sa vama: evo par šaljivih zgoda, slobodno ih prepričavajte.

Dobar par dolazi za stol gdje igraju dvije bakice. Već u startu upisuju u glavi dobar rezultat dok sjedaju za stol. Licitacija krene 1 herc, lijeva bakica pas, 1 pik, desna bakica dva karo, 2 pik, pas, tri pik, pas 4 pik što ostaje konačan kontrakt. Dolazi atak tref kad je partnerica alertira. Ne čekajući dopuštenje odmah kaže:

'Partnerica ima singl tref!'
'Pa kako znate?'
'Dogovarale smo sistem prije turnira i partnerica je rekla da kad ovako stavi mali prst - ima singl tref'

Da li biste zvali suca?


Prvi put kad su David i Richard Berkowitz došli igrati na parski turnir osvojili su ga. Bio je to početnički turnir, slično turnirima sa tečajcima u Cassandri. Sretni zbog velikog uspjeha prijavili su se odmah na Life Masters turnir sljedeći dan. Nisu obraćali pažnju da ne ispunjavaju nijedan uvjet za prijavu a organizatori nisu pazili...

Nakon sat vremena od početka turnira došao im je sudac za stol i počeo vikati na njih. Da kako se usuđuju, da što misle da su, da uništavaju drugim igračima takmičenje i tako dalje. Završio je sa:

'Da znate došao sam vas izbaciti ali ne mogu jer ste trenutno vodeći u poretku.'

Kako atakirate


Dobar igrač i početnik dogovaraju ataku:

'Atakiraš li MUD?'
'Što je to?'
'Iz tri male karte igraš srednju...'
'Ne znam to'
'Pa kako atakiraš iz tri male?'
'Četvrtu ispod slike'


Post je objavljen 20.07.2004. u 18:24 sati.