Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nedjeljnizakon

Marketing

SVE ili NIŠTA

1. Ivanova poslanica 2,15. : “Jer SVE što je u svijetu, požuda je tijela, požuda je očiju i oholost života, nije od Oca nego od svijeta.” Sve što je u svijetu potječe od samog svijeta, a ne od Boga!
Svijet se nalazi u stanju i poretku grijeha te živi od grijeha i u grijehu tj. u protivnosti Božjem Zakonu, jer “grijeh je bezakonje”. Zapazite riječ: SVE! Ne netko ili nešto, već sve!
“Ali, čekamo po obećanju njegovu novo nebo i novu zemlju, u kojima stanuje pravednost” 2.Petrova 3,13. Očekujući novi poredak u stvari mi očekujemo novi svijet, svijet koji živi po Božjoj volji tj. koji se ne nalazi u bezakonju. Taj svijet “čini Božju volju” te stoga ostaje dovijeka. U samoj biti toga svijeta je Božja volja i on se ne nalazi u protivnosti Božjem zakonu. Tako i svatko od nas koji čeka taj svijet i gleda ga u vjeri biti će preobražen u njega tj. u bezgriješnost ili stanje savršene poslušnosti Božjoj volji. Mada se već sada može znati da li je netko prešao iz smrti u život. To može znati svatko sam za sebe. “Mi znamo da smo prešli iz smrti u život, jer ljubimo braću” 1. Ivanova 3,14. i “ tko drži zapovijedi njegove, u njemu ostaje i on u njemu; i po tom poznajemo da ostaje u nama, po Duhu kojega nam je dao.” (24.)
Tako neka svatko preispituje sam sebe te će uvidjeti da li je prešao iz smrti u život. Bog nema ništa s onima koji su izabrali smrt tj. kojima je srce prionulo uz ovaj svijet. Bog nema veze s ovim svijetom! “ Jer SVE što je u svijetu, požuda je tijela, požuda očiju i oholost zbog imetka, nije od Oca, nego od svijeta.” “I svijet prolazi i požuda njegova, a tko čini volju Božju, ostaje dovijeka.”


Post je objavljen 20.07.2004. u 08:04 sati.