Evo i jednog recepta - Maneštra od bobići (predjelo),
Specijalitet istarske kuhinje
Sastojci:
Za 4 osobe:
6 dg mladog kukuruza
25 dg graha
2 krumpira
20 dg pancete
6 režnjeva češnjaka
1 vezica peršin
kost od pršuta
sol i papar
Opis: Grah namočiti preko noći, ocijediti i preliti hladnom vodom. Kuhati desetak minuta, procijediti, preliti vrelom vodom, dodati kost od pršuta i staviti kuhati. Kad grah omekša, dodati krompir narezan na kockice i mladi kukuruz. Dodati "pešt": pancetu, češnjak i peršin sitno isjeckati i dobro izmiješati u jednoličnu smjesu. Kad su svi sastojci skuhani, izvaditi kost od pršuta, odvojiti meso od kostiju i vratiti u juhu. Posoliti i popapriti.
Ukoliko vas zanimaju recepti istarske kuhinje mozda najbolje da pogledate na Gastronaut.hr