Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalibor

Marketing

Picasa

Google ima novu igračku .

Zove se Picasa i riječ je o lakom i besplatnom softveru za organiziranje i pretraživanje digitalnih fotografija na PC-u ( Windows za sad )

Znao sam za nju već neko vrijeme ali su korištenje naplaćivali.
Do sada sam koristio njihov nusprodukt Hello, instant messanger za slanje digitalnih fotki , te kao zadovoljni korisnik mogu reći da radi svoj posao.

Skinuo sam ( samo 1MB ) i instalirao Picasu koja je sada pod okriljem Google- free.

Na Google.com stajao je od danas
link na početak promocije Picase.
Brzo juriš tamo dok još ima :))

Ništa revolucionarno ali glatko riješeno sučelje , mogućnosti koje su lake i korisne za nekoga koji stalno manipulira s fotkama na hard disku. Naći sve foto zapise u fino organiziranom sučelju nikada mi nije bilo lakše.

A zapravo, najvecu korist može imati kad Picasa i Hello rade zajedno. Hello je pogodan za slanje i razmjenu «teških « fotki s prijateljima, znancima i rodbinom.

Malo o motivima Google korporejšn za preuzimanje Picase.
U prvom redu ključne riječi su u tom dealu : pretraživanje i bloggerski proizvodi.

Pretraživanje bilo čega ( osim mojeg zamrzivača, valjda ) je komplementarna industrija u kojoj Google ima ekspertizu.
Prirodni izbor, i k tome pretrazuje ( ne pomoću keywords ) se hard disk korisnika ( a Google Images imaju , a koji pretrazuje net za slikama ).

Drugi motiv je ono što Picasu čini komplementarnom s Hello proizvodom- blogerski alat. Hello je odnedavno alat/program/kramp za korisnike koji koriste web baziranih blog alat u vlasništvu Google kako bi svoj blog punili slikama na jednostavniji način nego dosada uz kompletni hosting.

Picasa je osnovana od male grupe entuzijasta u Pasadeni , CA kasnije postala dio Idelab venture kapitalista vođena motivom da za windows platformu izradi moćnu tražilicu slika na hard disku i kompletnu organizaciju.

Shvatili su na vrijeme da će disperzija i širenje ( cjenovni pad ) digitalnih fotoaparata donjeti probleme oko transfera tih istih slika mrežom pa je izgrađen Hello koji koristi instant messenger tehnologiju za svoju specijalizaciju u djeljenju slika.

Opet, iako i Picasa i Hello mogu raditi zajedno , mogu se sasvim koristiti kao dva zasebna pomoćna programa pri manipulaciji, organizaciji i transferu digitalnih fotografija na uvjerljiv način .



Post je objavljen 17.07.2004. u 20:25 sati.