Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Tko će dobiti 100 tisućica kuna


Kao što sigurno već znate, nakladnička kuća V.B.Z. već treću godinu za redom organizira natječaj za najbolji neobjavljeni roman. Ovogodišnji natječaj bio je raspisan od ožujka do 1. srpnja ove godine, a kako iz V.B.Z.-a saznajemo, zaprimljeno je čak 108 rukopisa potpisanih šiframa.


Natječaj V.B.Z.-a za najbolji roman godine utemeljen je 2002. , a pobjednički roman te godine Živi i mrtvi autora Josipa Mlakića naknadno je nagrađen i nagradom Ksaver Šandor Gjalski, te je ušao u uži izbor za nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2003.

Roman Wonderland zagrebačkog njiževnika Marinka Koščeca, koji je podijelio prvo mjesto na V.B.Z.-ovom natječaju iz 2003. (sa romanom Escajg za teletinu beogradske književnice Jelene Marković) dobio je redom panegerike hrvatskih književnih kritičara i također se našao u najužem izboru za nagradu Jutarnjeg lista.

Žiri, koji i ove godine radi u sastavu Miljenko Jergović (predsjednik žirija), Zoran Ferić, Dušanka Profeta, Ivica Ivanišević i Nenad Rizvanović, na tiskovnoj konferenciji u listopadu objavit će popis romana pod šifrom koji ulaze u uži izbor za književnu nagradu.

Konačnu odluku o pobjedničkom romanu koji će biti tiskan i ime ovogodišnjeg dobitnika 100.000 kuna žiri će objaviti za vrijeme trajanja Sajma knjiga i učila Interliber.





Post je objavljen 20.07.2004. u 10:19 sati.