Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wrc

Marketing

Gronholm zadovoljan testiranjima 5-brzinskog mjenjača

Dvostruki svjetski prvak Marcus Gronholm je već nakon nekoliko dana testiranja u Finskoj potvrdio je kako je novi Peugeot 307 “bolji nego ikad”. Podsjetimo se, novi Peugeot 307 WRC od ove je sezone naslijedio višestrukog pobjedničkog modela 206 i pokazao se kao vrlo konkurentan. Početkom sezone bilo je nekih problema s prijenosom i mjenjačem, no ti su se problemi rješavali tijekom sezone tako da su i Gronholm i šef tima Corrado Provera zadovoljni razvojem događaja.Trenutno je Finac na četvrtom mjestu na ljestvici vozača s 21 bodom zaostatka iza vodećeg Loeba u Citroenu, dok je na ljestvici konstruktora Peugeot 33 boda iza vodećeg Francuskog rivala.
Gronholm je po prvi put dobio priliku isprobati novu 5-brzinsku mjenjačku kutiju u Finskoj, za koju kaže kako ona “upotpunjuje cijeli paket”, iako će zbog potrebnih dodatih testiranja na slijedećem reliju u Argentini najvjerojatnije koristiti stari 4-brzinski mjenjač.
“Imali smo dosta problema u prijašnjim testovima, no gotovo su sve greške ispravljene”, kaže Marcus. “Vrlo sam optimistički raspoložen za reli utrke koje dolaze”.


Subota, 10 Srpanj 2004

Post je objavljen 14.07.2004. u 20:00 sati.