Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Dekodirani Da Vincijev kod


Svjetski hit-roman Da Vincijev kod autora Dan Browna, trenutno je najčitanija knjiga u mnogim zemljama uključujući i Hrvatsku, prodana u preko sedam milijuna primjeraka, a moju kritiku dotičnog romana na ovom istom mjestu već ste imali prilike čitati (vidi pod 13.06.2004.). U pripremi je i njegova filmska adaptacija koju režira oskarovac Ron Howard (Apollo 13, Genijalni um), a prema nepotvrđenim informacijama glavne likove bi trebali glumiti Russel Crowe i Kate Beckinsale.

Roman Da Vincijev kod je izazvao brojne kontroverze i polemike u javnosti budući da se u njemu otvoreno napada kršćanstvo te se tvrdi da je Isus bio običan čovjek oženjen Marijom Magdalenom s kojom je imao i dijete, da je Biblija krivotvorena, a kršćanstvo kakvo danas poznajemo povijesna izmišljotina cara Konstantina.

Knjiga Dekodirani Da Vincijev kod američke autorice Amy Welborn predstavlja odgovor na te tvrdnje, a u njoj se raspravlja i o ostalim kontroverzama iznesenima u romanu, uključujući i one o Svetom gralu, templarima, tajnom društvu Sionski priorij, skrivenim porukama djela Leonarda da Vincija itd.

Izdavač Verbum o knjizi kaže slijedeće : "Cilj je ove knjige pomoći vam snaći se u svemu ovome i otkriti istinu koja se krije u pozadini romana Da Vincijev kod. Razmotrit ćemo Brownove izvore i vidjeti predstavljaju li vjerodostojno svjedočanstvo povijesti. Upitat ćemo se je li njegov opis ranokršćanskih spisa, učenja i sporova – događaja koji su opširno dokumentirani te su ih stotinama godina proučavali pametni i nepristrani ljudi – uistinu točan. Promotrit ćemo Isusa i Mariju Magdalenu – ljude koji se nalaze u središtu ovoga romana – i vidjeti temelji li se išta od onoga što Da Vincijev kod o njima govori na povijesnim zapisima. Usput ćemo pronaći upravo nevjerojatan broj bjelodanih i neosporivih pogrešaka o jednako velikim kao i malim stvarima koji bi trebao 'upaliti alarm' u glavi svakoga tko ovaj roman čita kao izvor činjeničnih podataka, a ne kao čistu fikciju."





Post je objavljen 16.07.2004. u 18:05 sati.