Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Nes' se ti grijat!

Kada postanete putnik londonske podzemne zeljeznice, to vam je kao da postanete clan jednog jedinstvenog kluba. Malo po malo covjek osjeti kako ni o cemu drugome ne prica nego o podzemnoj, pocinje se lagano biti zivcan vec pri samom spomenu te velebne (mos' mislit) institucije. Ah, pa to je privilegija, pripadat ovakvom klubu. Inace, podzemna dnevno preveze oko 3 milijuna ljudi, a moja ilustracija pokazuje Northern Line liniju, koja slovi za jednu od najsmrdljivijih. A posto sam sada skoro pa "bona fide" Londoner, mogu uzivati u blagodatima koje mi pruza podzemna zeljeznica. I tako citam ja jucer u Evening Standardu biserne komentare od strane vozaca podzemne zeljeznice. To vam je, ono, cisti britanski crni humor. Mislim da vecini ljudi to nece zvucat bog-zna-kako smijesno, ali onaj tko je barem jednom putovao londonskom podzemnom zeljeznicom ce skuzit.

Recimo, jedan od bisera je izjava poput "Ispricavam se zbog kasnjenja ovog vlaka veceras. Razlog tome je... Ma, kaj ja pricam, ova veza vam je jednostavno jedno veliko sranje."

Ili "Ovo je Victoria [stanica]. Molit cu lijepo da ostavite sve svoje stvari u vlaku i ja cu ih fino i pristojno pokupit sebi na kraju moje smjene.". Ovo je apropos najava koje non stop pustaju u eter da se mole putnici da ne zaborave pokupit sve svoje stvari sa sobom kad izlaze iz vlaka.

A ovu izjavu bih ostavila u originalnom izdanju. "Ladies and Gentlemen, I do apologise for the delay to your service. I know you're all dying to get home, unless, of course, you happen to be married to my ex-wife, in which case you will want to cross over to the westbound and go in the opposite direction."

Sve ostale izjave i jos puno, puno toga mozete procitat na ovoj stranici.

Ovo me je sve podsjetilo na jednu davnu dogodovstinu sa ZET-om dok je jos bog po zemlji hodao, tj dok su jos postojali kondukteri u zadnjim kolima i imali kontrolu nad zatvaranjem vrata u tim kolima. Mjesto radnje: cetvorka, kod Vjesnika. Glavni likovi: debela, brkata konduterka i neki covjek kojemu je najveci grijeh bio da je htio uci u tramvaj kad je kondukterka vec bila zatvorila vrata. Kad je ovaj pokucao na vrata (a tramvaj je jos stajao), ova mu se onako sadisticki nasmijala i odbrusila "Eeeee, neeees' se ti grijat'!"


Post je objavljen 10.07.2004. u 08:45 sati.