Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/noua

Marketing

Danas sam konačno nabavio DVD koji može da play regiju 0. Jebem ti Amerikance i njihovo prednačenje... Mjesec dana mi je trebalo da dođem do ovog kurca. A kako to, pitate se?

Pa Amerikanci su izolirani, njima je sasvim dovoljno to pola Sjeverne Amerike koje drže. Uopšte ih niko drugi ne zanima, jedino ako nije u pitanju njihov, je li, nacionalni interes. Nafta, privreda i te stvari...

Odem u Circuit City i pitam gnjavatora koji ti ne da da u miru razgledaš stvari, pitam ga ima te li vi DVD player koji može play PAL signal. "Sorry?" PAL, you know, in Europe they use PAL for their video encoding. Čovjek zabezekno u mene ko u tele u šarena vrata. Niš, samo slegnem ramenima i zaželim mu lijep dan. I šta sad on mene ima pitat "can I help you" svaki put kad uđem u jedan ovakav objekt kad on nema blage veze o osnovnim stvarima poput video reprodukcije. Marš!

No, dočepao sam se tog DVD playera koji, btw, pravi jedna mala kompanijica zvana Cyberhome. On moze play taj DVD a Sonyjev player koji je triput skuplji nemre... Eh gluposti, bože.

DVD je snimka Eurovizije 2004. Htio sam se vidjeti na ekranu pošto sam prisustvovao toj manifestaciji u Istanbulu. A kako je fino bilo, majko mila... Da ne pišem o tome jer nema tih riječi koje su dovoljne za opis, odite na Webshots galeriju gdje se nalazi negdje oko 600 slika koje prepricavaju tih 9 dana solidno.

To je ostavilo toliki dojam na mene da sam odlučio da idem u Ukrajinu sljedeće godine, tačnije u Kijev gdje će se to održati... Ma, nemam riječi, odite vidjeti slike. :)



Post je objavljen 10.07.2004. u 03:19 sati.