Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Specijalnost: mjeriteljstvo

Gdje su i što rade


Uskoplje.blog.hr želi biti, između ostalog, i svojevrsno virtualno okupljalište Uskopljana, pa, u tom smislu, povremeno donosim i raznovrsne informacije o Uskopljanima koji žive izvan Uskoplja. Dakako, ne odvija se to ni po kakvu sustavu, već, jednostavno onako kako na informacije o Uskopljanima sam nailazim. Danas podsjećam na jednog iznimno uspješnog, ali kod nas slabo poznatog fizičara...

Magistar znanosti Josip Papković rođen je u Uskoplju 14. studenog 1934. godine. 1965. godine diplomirao je fiziku na Sveučilištu u Zagrebu, no usavršavanje je nastavio i dalje, te je ostvario iznimno uspješnu karijeru, postigavši izrazito zapažene rezultate osobito u mjeriteljstvu.
1981. godine magistrirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Iza njega je doista veliko stručno iskustvo: radio je kao asistent u Zavodu za kalorička mjerenja, regulaciju i automatizaciju, kao profesor u Metalskom školskom centru, kao asistent u Zavodu za osnove elektrotehnike i električka mjerenja, te u Zavodu za transformatore Instituta Rade Končara. Izuzetne uspjehe ostvario je i kao profesor u Tehničkoj školi Rade Končar, ali i kao predavač na Višoj tehničkoj školi istoga naziva, te kao asistent na FSB – Zagreb (Procesna mjerenja). Zadnje njegovo radno mjesto bilo je u Institutu građevinarstva Hrvatske – Zavodu za zgradarstvo.
Josip Papković objavio je tijekom svoje uspješne karijere, samostalno i sa suradnicima, više znanstvenih radova od kojih neki i danas predstavljaju nezaobilazni dio literature iz područja mjeriteljstva.

Post je objavljen 08.06.2005. u 08:00 sati.