Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Berlin

Getting there: GermanWings: Zagreb – Berlin 42 EUR jedan smijer. (Pazite na mrlje na sjedalima! He he he)
Accomodations: Jako dobri hoteli s četiri zvjezdice mogu se naći za ispod 80 EUR po danu (polupansion). Puno slabiji hoteli znaju biti prilično precijenjeni.
Food: Njemačka hrana i pivo me nisu impresionirali. Ali zato jest turski restoran Hasir i turske slastičarnice.
Getting around: S-bahn & U-bahn mreža je jako razvijena. Tjedna karta za zone A i B 24 EUR. Taxi za povratak iz noćnih lutanja: oko 10 EUR za vožnju od desetak minuta.
Sightseeing: Glavne znamenitosti je lako naći na karti. Moja najdraža atrakcija je Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche kod kolodvora ZOO. Od stare romaničke crkve ostao je nakon rata samo polusrušeni toranj oko kojeg je podignuta nova modernistička građevina. Savršen spoj novog i starog i izvanredan podsjetnik na posljedice rata.
Museums: Muzeja ima jako puno, od antičke do moderne umjetnosti. Trodnevna karta za sve stalne postave u gradu je 12 EUR. Pergamon muzej sadrži antičke građevine poput oltara iz Pergamona i Babilonskih Ishtar vrata (koje su njemački arheolozi iskopali i prebacili u Berlin početkom stoljeća). Arhitektura novog židovskog muzeja je fantastična. Schwule museum (gay muzej), kažu jedini u svijetu, dokumentira njemačku i europsku gay povijest od srednjeg vijeka do danas.
Gay info: Gay barova i klubova ima na desetke. Neki su grupirani u gay četvrtima, a drugi raštrkani po gradu. Lokacije i zbivanja su detaljno opisani u dva besplatna mjesečna magazina za gay populaciju: Siegessäule i Sergej. Info centar Mann-o-Meter na Nollendorf platzu je odličan početak. Gay knjižara i video trgovina Bruno’s odmah pokraj njega ima odličan izbor gay sadržaja po povoljnim cijenama.
Gay bars and clubs: Premda ih ima napretek, većina je slabo posjećena, čak i vikendom. Pitam se gdje se nalazi pola milijuna homoseksualaca koji žive u Berlinu? Valjda nismo imali sreće pronaći popularna mjesta za izlaske. Moji favoriti: klubovi Die Busche & SO36.
Gay sex: Detaljna lista kina, sauna, darkrooms, sex partyja je u spomenutim magazinima: Siegessäule i Sergej.
Safety: Jako otvoren grad, dugo mi je trebalo da prihvatim činjenicu da nikoga nije briga što se držimo za ruke ili ljubimo na ulici. Neki vodiči preporučuju pažnju u istočnim i slabije razvijenim dijelovima Berlina. Treba se čuvati džepara u klubovima.

Post je objavljen 05.06.2005. u 01:54 sati.